понеделник, 6 декември 2010 г.

Комбиниране на HTML притурки в Blogger

С времето във всеки блог се натрупват, допълнителни притурки, бутони, банери и цял куп нужни или ненужни притурки. Мястото обаче е ограничено и често страничните ленти се проточват до безкрайност.
Единият вариант да се справите, е да изчистите излишните притурки и той е най-ефективния. Дори и аз, обаче не го спазвам. Вторият начин е да намерите шаблон с повече полета за притурки, но дори и такива отесняват.
Третият начин е да конфигурирате някои от притурките, така че да заемат по-малко място. Например Етикети, може да се конфигурира като облак от думи, или пък архивът да се събере.
Има и още един начин- част от притурките да се комбинират в една. Повечето кодове за бутони, броячи и банери , които с HTML код, търпят това. Става елементарно:
От Табло за управление- Дизайн- Елементи на страницата:
Отваряте нова притурка и избирате:
HTML/JavaScript
В отворения прозорец добавяте един след друг HTML-кодовете, на два, три или повече бутона, според мястото. Запазвате промените.
Ето един пример, как изглежда новата притурка:


1 Коментар:

Gloxy-Floxy каза...

:) Добра идея, мерси!

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo