понеделник, 3 януари 2011 г.

Програми за обработка на изображения-PhotoScape

В последните месеци на миналата година, започнах да използвам изображения в личния си Нямам идея. Не мисля,че те са най-важното в един блог, но ако са подходящи допълват текста.
Използвам само свободни изображения и често се случва да не мога да намеря подходящо. Тук на помощ ми идват програмите за обработка на изображения. С тяхна помощ, мога да променям, комбинирам, вкарвам текст или слагам в рамка. На практика създавам ново изображение, което е по мой вкус.
Тази година тук, ще започна с едно представяне на програмите, които ползвам за това. Ще представя само безплатни и леки програми, лесни за употреба за начинаещи.
Първата, с която започвам е PhotoScape. Програмата е едно малко чудо. Има български превод, възможност за комбиниране и разделяне на изображения, създаване на анимации, редакция на изображения и много филтри. Има възможност за вмъкване на текст и на други изображения, едно в друго.
Това е началния екран:Лично аз използвам, основно функцията Редактор:Можете да изпробвате функциите смело. Програмата има бутонче за отмяна на последното действие, или пък на всички. Не мисля,че някой ще се затрудни с това меню. В ляво съм означил само една опция- Обект. С нея можете да вкарате друго изображение.
След кликване ви се отваря следния екран. Има възможност за вкарване на обект, текст или друго изображение.Програмата има пакет стандартни изображения за вмъкване, но можете да изберете всяко изображение от вашия компютър. За да има добър ефект обаче, вмъкваните изображения, трябва да са във формат PNG и с прозрачна основа.
След избиране на обект, можете да го оразмерите, преместите и завъртите, както желаете.Запазвате промените, като се предлага опция и за запазване, като ново изображение и това е всичко.
Можете да изтеглите програмата от ТУК.

Ето и нещо направено с тази програма за пример.

9 Коментара:

Анонимен каза...

Аз я ползвам, когато искам набързо да редактирам нещо, много е лека и удобна. :)

Unknown каза...

Да, Владо ! Това е май най-добрата от леките програми на уиндоус

Unknown каза...

Сега ще я сваля :) мерси Владо!

Valkocompany каза...

Ползвам я вече година.
Преди се мъчех с Irfan View.
Наистина не си заслужава да се слага Адобето с инсталационен файл близо 2 гигабайта.

Magi Yordanova каза...

Ползвам я от доста време и е много удобна, лека и практична!

Magi Yordanova каза...

Отлична програма, ползвам я от поне 5 години!!!

Unknown каза...

Програмата е супер един приятел ми я изпрати за което съм му безкрайно благодарна лесна е за работа има и български интерфейс.

TiniStoessel каза...

Как да си преведа приложението от английски на български

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo