понеделник, 17 януари 2011 г.

Favikon в Blogger

Favikon се нарича малката иконка, която виждате, когато заредите даден адрес във вашия браузър. В Blogger по подразбиране иконката е еднаква за всички блогове. Има лесна възможност да придадете индивидуалност на вашия блог, поставяйки собствена икона.
За целта първо трябва да намерите подходящо изображение. Трябва да ви харесва, но това не е основното. Качено в лентата на браузъра, изображението е с много малки размери и такива с много подробности и дребни детайли не са подходящи. Трябва да е максимално изчистено с открояващи се цветове. Подходящи се изображения във формат- jpeg, но за тези които искат да са по-нестандартни е възможно използването и на анимирани gif изображения.
Следващата стъпка е предварителното оформяне. Изображението трябва да се оформи, като квадрат със страни 16х16рх или 32х32рх, защото по-големи размери не се поддържат от браузърите. Дори 32х32рх, не се поддържа от някои по-стари версии, но лично аз използвам този размер.
Следващата стъпка е качване на изображението на сървър и взимане на адреса. Подходящи сайтове за тази цел са:
TiniPic – след качване ще ви покаже 4 адреса. Трябва ви - Direct Link for Layouts.
PicBG – взимате адреса за директен линк.

Поставяте адреса в следния код:
< link href='Адрес на изображението' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>


( type='image/gif е зададено gif, но не е проблем, ако изображението е и в jpeg формат.)
Сега трябва да вмъкнете кода в шаблона на Blogger. Отивате на Табло за управление- Дизайн- Редактиране на HTML кода. Разгъвате притурките и поставяте кода на следното място.Намира се в горната част на шаблона и няма да е трудно да го откриете. Запазвате промените и с това приключва всичко.

1 Коментар:

DSdiva каза...

Обаче ме дразни факта, че не се запазва в блогрола, ако и за там има някакъв трик, ще е супер :З

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo