вторник, 21 декември 2010 г.

Изработване на комбиниран банер

Един лесен начин за изработване на комбиниран банер е оформлението в БЛОГ НА ДЕНЯ. Оформлението в горния край е направено с два комбинирани банера с по три изображения.



Единичен банер може да си направите, като при качване на изображението добавите и URL адрес. При кликване върху изображението се отваря прикрепения адрес. Ето как става:
От Табло за управление- Дизайн- Елементи на страницата, избирате Добавяне на нова притурка. След това избирате- Картина. Поставяте адреса, който искате да се отваря в маркираното поле и запазвате притурката.



За комбиниран банер, нещата са по сложни. Отново от Табло за управление- Дизайн- Елементи на страницата, избирате Добавяне на нова притурка. След това избирате:
HTML/JavaScript
В отворения прозорец, добавяте следния код:

<a href=" URL на връзка 1"> <img width="100px " src="URL на изображение 1 " /> </a>
<a href=" URL на връзка 2 "> <img width="100px" src=" URL на изображение 2 " / > </a>
<a href=" URL на връзка 3 " > <img width="100px" src=" URL на изображение 2 " /> </a>

Сменявате "URL на връзка..." и "URL на изображение" с вашите, като можете да премахнете или добавите елементи. Това става, като премахнете или добавите ред:

<a href=" URL на връзка... " > <img width="100px" src=" URL на изображение... " /> </a>

След това запазвате кода. Можете да коригирате размерите, като променяте стойността на width="100px", в зависимост от мястото.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo