понеделник, 13 декември 2010 г.

Притурка за показване на случайни публикации

Докато работех върху новия шаблон на Нямам идея, се разрових за притурките, показващи стари публикации. В шаблоните, които използвам имам вградени под постовете, които показват последните публикации със същите етикети. Blogger също предлага две стандартни: Последни публикации и Популярни публикации, но не съм доволен от тях. Има ги и тук, но показват ограничен брой стари постове и са доста статични. Винаги ми се е искало да имам притурка, която да изкарва и старите постове, които са по-малко четени.
Има и външни притурки, които са с картинки и есктри, но забавят зареждането, а и съм виждал какво става с блога, когато сървър на някоя от тях спре.
Докато се ровех, попаднах на няколко притурки за случайни публикации. За съжаление само една от тях наистина работеше. Изключително съм доволен от нея, защото постовете се променят при всяко презареждане. Изкарва постове, от самото начало на блога, които дори аз съм забравил. След година търсене, най-после имам притурка, която дава нов живот на старите постове.
Вече я добавих в трите си блога, а и я пратих на други хора. При мен работи без проблем, но в два блога дава отклонения. Вместо зададения брой случайни публикации, показва произволен. За съжаление и в Прочети това не се получи, а за там щеше да е полезна. Вероятно причините са в самите шаблони, защото емисиите са наред.
Притурката се инсталира лесно. Табло за управление- Дизайн- Елементи на страницата- Добавяне на притурка- HTML/JavaScript.
В отворения прозорец се поставя следния код:

<script type="text/javascript">
var randarray = new Array();var l=0;var flag;
var numofpost=6;function randomposts(json){
var total = parseInt(json.feed.openSearch$totalResults.$t,10);
for(i=0;i <numofpost;){flag=0;randarray.length=numofpost;l=Math.floor(Math.random()*total);for(j in randarray){if(l==randarray[j]){ flag=1;}}
if(flag==0&&l!=0){randarray[i++]=l;}}document.write('<ul> ');
for(n in randarray){ var p=randarray[n];var entry=json.feed.entry[p-1];
for(k=0; k < entry.link.length; k++){if(entry.link[k].rel=='alternate'){var item = "<li> " + "<a href=" + entry.link[k].href + " >" + entry.title.$t + "</a> < /li> ";
document.write(item);}}
}document.write('</ul >');}
</script >
<script src="/feeds/posts/default?alt=json-in-script&start-index=1&max-results=1000&callback=randomposts" type="text/javascript">< /script>


От var numofpost=6, се задава броят на постовете, които искате да се показват и се запазват промените. Не задавайте повече от 10 поста.
Лесно и полезно. Можете да я видите тук, най-долу в страничната лента.
Ако някой има проблеми, нека се обади. Искам да разбера причината, защото следващата стъпка е да опитам да я вградя под постовете.

11 Коментара:

frog'n'roll каза...

Сложих я. Тагът < /li> се появи като надпис в заглавието. Изтрих го от кода и всичко е наред.

frog'n'roll каза...

А! Сега видях и че показва 6 заглавия, вместо зададените 5. Тази притурка издиша. :а

Ясмина каза...

мерси за подаръка, веднага го сложих, само че трябваше да изтрия това: < /li> , защото ми излизаше след всеки линк :)

Владимир Иванов (krizt) каза...

Проверих, но не съм объркал нищо. Хубаво е, че се обадихте и други ще знаят за тага. При мен няма проблеми с него. Бях установил,че повече от 10 не е за препоръчване, а се оказва май, че и под 6 не върви. Отклоненията са не,че не работи, а че показва случаен брой постове :а . Отговаря си на името- Случайни публикации, но е супер :а

Ясмина каза...

да, много е хубаво, взех, че се зачетох в стари мои неща :)))

frog'n'roll каза...

Започна да ми става все по-смешно: върнах броя на показваните публикации отново на 10 и... станаха 8. А след няколко рефрешвания - 5! :в

Маги каза...

И при мен така се получи, но се наредиха едно след друго заглавията. Дали може всяко да е на отделен ред?

Владимир Кабрански (krizt) каза...

Маги, би трябвало да са в отделен ред. Притурката няма сабствено оформление, а приема настройките зададени за дизайна на блога. Причината за този вид е някъде при теб, но не мога да гадая.

Маги каза...

Благодаря ти за бързия отговор, използвам шаблон на Блогър и ако няма бъг ще се оправя с това :)

Боряна каза...

Здравейте, а как мога да добавя изображение и да ги подредя хоризонтално или е нужен друг вид притурка? Предварително благодаря

Владимир Кабрански каза...

Боряна, ако става въпрос за подобна притурка виж
http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo