вторник, 16 ноември 2010 г.

Връзки към публикации в Blogger

В почивните дни попаднах отново на създаване на връзки към публикации под постове в Blogger. В създаването на такива връзки няма лошо, ако двата поста са свързани по тема, или поне да е цитиран поста, под който е връзката. За съжаление, тази възможност в 99% от случаите, се използва некоректно за оставане на линкове към определени блогове. Линковете са nofollow, но оставящите ги разчитат, че все някой ще се излъже да кликне на връзката.
Често собствениците на блогове, дори не разбират за тези връзки. Ако са оставени под стари постове, вероятността да ги открие, е нищожна.
Ето един пример, като нарочно съм скрил оставената връзка:Затова най-добрия начин за защита е премахнете на възможността, за оставяне на връзки към публикацията.
Не е трудно. От Табло за управление – Дизайн- Елементи на страницата.
Кликвате на редактиране на притурката Публикации в блога.
В новия отворен прозорец, махате отметката –Връзки към тази публикация и запазвате промените.
Това ще скрие оставените стари връзки и няма да има възможност, да се оставят нови.

7 Коментара:

frog'n'roll каза...

И аз се дразня от тези връзки, ако нямат нищо общо с темата, особено ако е сериозна, и до скоро ги триех. Обаче забелязах и нещо друго - тези, които си ги пускат, сами ги махат след около 1-2 дена. Не знам какви са им съображенията, а и не смея да питам, за да не се скараме. :в

Zvetanka Shahanska каза...

Полезно:) Благодаря! И усмихнат ден:)))

Владимир Иванов (krizt) каза...

@frog'n'roll и аз не съм питал, а ми е интересно, как точно се слагат. Опитвал съм на мои блогове, но не се получава, а никъде не намерих описание на начина.
@Zvetanka Shahanska ,:а

frog'n'roll каза...

Владо, и аз не съм пробвала, но щях да опитам, ако беше я оставил тази екстра. На други ми е неудобно да се пробвам, а така щяхме да обменим опит. Така де - после щяхме да разкараме линка - само за проба. :5а

Владимир Иванов (krizt) каза...

Доколкото виждам,вече си опитала с пробен блог. Трябваше да споделя опита си :в.

frog'n'roll каза...

Бе в момента, в който пратих горния коментар, се усетих, че си имам пробен блог точно за такива работи, но вече беше късно. :ф

Пробвах един-два пъти и нищо. Сега нямам повече време за проби, но нататък може пък и да питам Светла Н. и Нези как става номерът, хехе. :з

Zvetanka Shahanska каза...

Влади, искам да ти благодаря още веднъж, точно днес под поста ми един блогър оставил пет или шест връзки. Без никаква връзка. Да беше една, хайде, но то цял списък. Еее:) Направих горната редакция и всичко изчезна. Много съм доволна. Благодаря ти и приятна вечер:)

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo