понеделник, 1 ноември 2010 г.

Добавяне на блог във Facebook

Facebook е убиец на блоговете, но много хора го ползват активно и им харесва да споделят с приятели там. Добавянето на линкове от личните блогове може да стане по два начина. Ръчно и автоматично, като се използва приложението на Facebook – NetworkedBlog. При автоматичното добавяне са възможни настройки, които позволяват постовете от приложението да се публикуват автоматично на стената на потребителя и това спестява време. Освен това, NetworkedBlog е единственото място във Facebooк, където външни линкове могат да са dofollow. За целта обаче, блогът трябва да има поне 30 последователя там.
Понеже ми се наложи няколко пъти да обяснявам чрез съобщения и по скайп, как става добавянето и настройките, реших да си спестя труда и да опиша последователността, със скрийншоти и обяснения в пост.
Логнете се в профила си във Facebook и заредете следния адрес:

NetworkedBlog
Горе вдясно ще видите бутонче- „+Register a Blog” . Кликнете на него. Попълнете данните за вашия блог и продължете с Next.
Блогът е добавен, а следващата стъпка е доказване, че вие сте автор на блога. Възможни са два избора:
-Ваши приятели да потвърдят това, но става бавно и е несигурно.
-Инсталиране на widget, който можете да махнете веднага след като докажете, авторството си.
Моят съвет е да изберете втория начин. Кликнете на Use widget to verify….Копирайте widget- та, добавете го във вашия блог като HTML притурка, запазете промените и след това кликнете на Verify widget.
Вече сте доказали, че сте собственик на блога и можете да деинсталирате widget –та, или да го запазите по ваш избор.
Следващата стъпка са настройките за автоматично публикуване на вашата стена. Отидете в профила на вашия блог в NetworkedBlog.
От менюто вдясно, над автор на блога изберете:Syndication.
Отваря се нов прозорец:Сложете отметка на Auto-publish to personal profile и следващия публикуван пост в блога ви, ще се покаже автоматично на вашата стена. По-долу на същата страница от два три месеца има възможност за автоматично публикуване и във профила ви в twitter.
Просто попълвате twitter акаунта си и това е всичко.
Дано съм бил полезен.

5 Коментара:

Gloxy-Floxy каза...

:) Аз лично смятам да се възползвам в обозримо бъдеще, благодаря!

Владимир Иванов (krizt) каза...

Не отнема много време,а после никакви усилия. Мързелива работа. Харесвам такива:а

Nео Nila каза...

А как мога да поставя снимка на профила, който се създава?

Владимир Иванов (krizt) каза...

Това е скрийншот и се извлича автоматично.Ако искаш да сложиш и картинки, направи страница и настрой да се публикува автоматично и на нея.

DGAta каза...

Благодаря! Много полезна статия. Успях да направя всичко, което е описано с изключение на функцията за автоматично публикуване. Във фейсбук на мен ми се визуализира друг прозорец, когато влезна в Syndication. Ще продължавам да търся решение.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo