вторник, 26 октомври 2010 г.

Добавяне на Google Friend Connect

Google Friend Connect e е удобно приложение за следене на публикации. За улеснение в Blogger има специална притурка – последователи, но както писах в предишен пост, тя освен, че почти не подлежи на редактиране и оформление, забавя зареждането на блога.
Вариант е да сложите притурката от Google Friend Connect, която е HTML код, може да се редактира и се зарежда поне два пъти по-бързо от притурката на Blogger. Освен това тази притурка може да се добави и в сайтове, които не са на платформата на Blogger.
Добавянето е лесно, но все пак ще покажа със скрийншоти, как става.
Отивате в профила си в Google и влизате в Google Friend Connect.Ако блога ви не е добавен там, от менюто вляво избирате Добавяне на нов сайт и попълвате адреса.
Ако е включен, кликвате на Добавяне на притурка за членове и след това кликвате на сайта, за който искате да е притурката.Избирате размерите, цветовото оформление и след това кликвате на Генериране на код.Копирате кода и го добавяте в блога си като HTML притурка.
Можете да коригирате на притурката- стандартната е 276 рх и при взимането, може да я намалите не по-малко от 200рх. В кода обаче можете да коригирате този размер, в зависимост от мястото, където я поставяте. За броят редове, най-добре е още при взимането да изберете два. В кода можете да го намалите на 1, но височината си остава и изглежда празно.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo