понеделник, 25 юли 2011 г.

Скорост на зараждане на страницитеПисал съм и преди за това колко е важно да не се претрупва блога с излишни притурки. Най-честия ефект е бавното зараждане, което е неприятно за гостите на блога. От друга страна, дори хората които не се интересуват от това, трябва да знаят, че скоростта на зараждане, влияе на резултатите от търсене в Google.
За това, как да увеличим скоростта на зараждане, ще припомня препоръките от предишния пост тук:

Бавно зареждане на блог

Можете да видите, как се изменя във времето, ако сте добавили сайта си в Google Инструменти за уеб администратори. Там в раздела Лаборатория, на Ефективност на сайта има графика. Данните са с два дни закъснение, но върши работа.
Има още един инструмент, който може да даде моментна оценка на скоростта на зареждане и препоръки, за повишаването ѝ:

Page Speed Online

Добавяте URL адреса и правите анализ. Резултатите са подредени по приоритет. Зададен е и процентът, с който ще се увеличи скоростта, при всяка препоръчана промяна. За повечето хора, много от препоръчаните промени ще са непонятни, но ако разгледате внимателно нещата, всеки може да открие нещо, което не е видял и е лесно за поправяне. Такава може да е някоя притурка, която не струва 5 или 10%, по-бавно зараждане.
Ако не друго поне ще имате представа, дали сайта ви се заражда бавно от нета, или причината е в него. Най-високата оценка е 100.
Тук е малко претрупано, защото държа много неща като примери към определени постове, но все пак скоростта на зараждане е 89.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo