петък, 22 юли 2011 г.

Добавяне на уеб иконка в Blogger

От около две седмици, Blogger направи първата малка промяна в подготвяния нов дизайн на Таблото за управление. Вече лесно може да се добавя уеб иконка(фавикон), на мястото на оригиналната.
За разлика от предишните начини, тази може да се направи от всеки и да се индивидуализира блога. Вече няма нужда от добавяне елементи в кода и специални изисквания за иконката. Иконката се показва навсякъде в нета и в блогролите, за разлика от предишните начини.
Добавянето става от Табло за управление- Дизайн- елементи на страницата. Има специална притурка за целта:

Изображението може да е всякакво, но от това, което опитах най-добре е да е в jpeg формат, а размерите да са над 100х100 рх. Трябва и да е квадрат и естествено да ви харесва. Освен това преди да изберете изображение, трябва да съобразите, как ще изглежда не с истинските размери, а минимизирано в лентата на браузъра.
Изображението се появява за около минута. Ако не го видите, причината е в кеша на браузъра ви. Просто трябва да мине време, за да се обнови информацията там.

5 Коментара:

Omnia каза...

И аз много благодаря! Като за човек, който хич го няма по разните там благинки / тоест мен/ , информацията ми беше страшно полезна! - много готино обясняваш- простичко, визуално, точно като за мен ;) Сега чакам да се появят изображенията на 2- та блога в съответните им ленти :)

Temenuzhka Petrova каза...

Много ти благодаря!Много полезна информация!:)

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo