понеделник, 9 май 2011 г.

Как да разберем къде се хоства един сайт

В предишния пост писах, за места където можете да подадете доклад до Google , за копирано съдържание. Напоследък доста се пише това. Всеки ден се появяват нови сайтове, които се пълнят изключително с крадено съдържание.
Не зная дали са се увеличили, или просто по-лесно ги откриваме и сме по-решени да запазим правата си, но наред с хилядите рецепти за защита, в коментарите и обсъжданията едно е най-ефективно.
След като предупредим нарушителя, най-ефикасно е да уведомим компанията, която хоства сайта. Нито една от тях, не толерира подобни сайтове и реакцията ще е незабавна и ефективна.
За безплатните платформи, като Blogger и WP, адресите за контакт са лесно достъпни, но за огромно множество сайтове, тази информация е скрита. Как можем да я открием?
Използвайте този сайт:

WhoIsHostingThis.com

В полето поставете адреса на сайта (без htpp:// ) и натиснете Search.
Сайта дава името на хостинг компанията, IP -то и дори и сървърите, на които е качен сайта. Има червено поле, от което можете да посетите сайта на хостинг компанията и да откриете формата за контакт там.
Проверих го с няколко сайта и работи. Намерих и подобен български сайт, но в него има пропуски и не ми изкара достоверна информация. Разбира се има възможност, сървърът да е личен компютър в нечий дом, но дори при тази възможност по IP -то, можете да откриете поне доставчика на интернет услугата.
Дано е полезно за някого.

2 Коментара:

Емо каза...

Владо, знаеш ли, търсих информация (защото не знам как) за тутер. По конретно как се свързват двете социални мрежи, за да бъде туитван всеки пост в блогер?

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo