неделя, 3 октомври 2010 г.

Нови притурки в Blogger

Не се бях ровил отдавна в менютата на блога, но попаднах в други блогове на някои новости и реших да проверя.
В менюто за нови притурки излизат две: Статистика на блога и Популярни публикации.



Визуализацията на статистиката в блога не е на висота, а и самата статистика поне по мои наблюдения не е точна. Показва повече от реалните посещения и не работи в реално време. Все пък за хора, които искат да имат някаква елементарна представа за посещенията, върши работа.
Относно притурката за популярни публикации, бих казал, че е по-полезна. За ползата от такива вътрешни връзки съм писал и в предишен пост и тук използвам друга притурка от този вид: Последни публикации. Тази ,която използвам може да намерите от Добавяне на притурка- Представени. Името е Recent post и е от Blogger Buster. Има още една на същото място, пак с името Recent post, но от Bloggerplugins.org . Тя има повече възможности за оформление и я опитах, защото се твърдеше, че изкарва постове на случаен принцип, но е по сложна, а също показва само последните постове в блога.



Новата е нещо различно и събира най-четените и коментирани постове, съгласно статистиката. Освен това оформлението и автоматично се съгласува с това на блога. Зарежда се и много по бързо от другите. Лично аз съм махнал отметките за текст и съм оставил само заглавията.



Можете да видите и двете притурки в първата колона вдясно.

8 Коментара:

frog and roll каза...

Точно и аз днеска ги видях, но още се чудя дали да ги сложа на видно място. И, за мой срам, да призная, че също чак днеска намерих показването на последните коментари в главната страница. :й

Хубава неделя, Владо :5а

Румяна Попова каза...

Аз махнах оня ден тази с последни кометари. Мисля че ми е излишна засега. От другите притурки смятам за удачна Последни публикации. Мисля че тази с популярни и най четени ще задържи в притурката едни същи дълго време и това ще ме дразни.

Владимир Кабрански каза...

@frog'n'roll , всяка нова притурка забавя зареждането. Тук съм ги сложил за демонстрация, но всеки си преценява сам :а
@Руми66, последни публикации, могат да се показват и от архива, но всеки си преценява сам :в

Kal4o каза...

Аз вече я ползвам притурката с популярните и съм доволен :D
Статистиката също не е лоша - време беше и Блогър да направят такава като "Уърдпрес" :D

Zvetanka Shahanska каза...

И аз съм доволна от тази притурка/за популярните/. Още повече, може да е за цялото време, месец или 7 дни. Има избор и колко да са. Харесва ми. Пък като се задържат дълго време едни и същи - махаш. След време пак я качваш. За статистиката - да, елементарна е. Обаче колкото и притурки, отчитащи посещенията в блога да съм качила, всички дават различни резултати...

Unknown каза...

мъча се да си сложа слайт шоу от пикаса но ми излизат други снимки какво да направя ??

Владимир Кабрански каза...

Не съм го правил. Доколкото разгледах опциите трябва да се въведе име на албум от там, което означава предварително групиране. Опитай да направиш албум в Google+ и да зададеш в притурката него. В пикаса не пипай. Ако изтриеш или промениш нещо там, а си използвал изображение в блога, може да изчезне от публикацията.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo