понеделник, 18 октомври 2010 г.

Ефективност на сайт

Google Инструменти за уеб администратори, дава интересна информация за вашия блог. Не е сложна за разбиране, дори от начинаещи, но когато влязох за първи път, така и не разбирах, кое за какво е. След това имаше период, когато влизах не повече от веднъж месечно и промените, направени наскоро ме изненадаха.
Причината да погледна пак в него е един проблем, който ми направи впечатление. Скоростта на зареждане на личния ми блог – Нямам идея. Видимо блогът ставаше все по-тромав, а и скоростта на зареждане измерена с инструмента описан в предишния пост – Откриване на nofollow връзки , потвърждаваше наблюденията ми. Погледнах и в Google Инструменти за уеб администратори, където черно на бяло пишеше, че блога се зарежда за над 15 секунди?!?
Винаги съм искал, когато някой дойде на гости в моя блог, да се чувства удобно. Ако още при влизането се налага да чака, докато се зареди страницата, за какво удобство говорим.
Скоро писах, за причините за Бавно зареждане на блог. Знаех и притурките, които забавят най-много зареждането.
На първо място беше Последователи, а на второ притурката за Последни коментари. Реших да направя експеримент в Нямам идея и Защо?. Започнах да махам притурка след притурка и проверявах скоростта на зареждане.
За да имам сигурност, след махането на притурка, проверявах за Ефективност на сайта, в Google Инструменти за уеб администратори.
Започнах първо от други притурки, но нямаше ефект. Когато обаче махнах двете, резултатите бяха изненадващо добри.




Ето резултатите в Google Инструменти за уеб администратори, за Ефективност на сайта.
За Нямам идея от 15 секунди на 4,5секунди, като началната страница се зарежда още по-бързо – 3,5 секунди.
За Защо? също имаше намаление - от 9 секунди на 4,4 секунди.
Тук не искам да правя промени. Причината е, че някои от притурките и елементите са поставени за демонстрация.
По-добрите резултати за Нямам идея, се дължат на това, че има повече последователи. Не съжалявам, защото отдавна съм се убедил, че поне 30% от последователите на един блог, не влизат втори път в него. Освен това, когато махнах притурките, трима –четирима „последователи”, веднага се махнаха.
Това са резултатите. За тези, които държат на притурката за последователи има по-добър вариант. Тази в този блог, не е стандартната от блогер. Тя е HTML код, който можете да си направите и оформите по свой вкус, от профила си в Google. Кодът, можете да редактирате и след взимането. Освен да коригирането на размерите и възможността да оставете само една редица, тази притурка по мои наблюдения се зарежда почти два пъти по-бързо.
Вижте в Google Friend Conect. Ако някой се затруднява, ще се опитам да обясня нещата със скрийншоти в друг пост.

3 Коментара:

Анонимен каза...

Ами обясни ги, че стигам до някъде :в , до под кривата круша. Как експортира старите последователи, например.

Zvetanka Shahanska каза...

Влади, благодаря ти! Много помагаш. Интересен експеримент:)

Владимир Кабрански каза...

@Svetla , само да намеря време. При теб не е фатално, защото притурката е в страничната лента и се ограничава сама.Когато обаче е сложена, където може да се разгъне вече става тежка, а дълго време и при мен беше така.
@Zvetanka Shahanska , надявам се. Правил съм и правя доста грешки и се стремя да ги споделям.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo