петък, 15 октомври 2010 г.

Откриване на nofollow връзки

Всяка седмица изникват нови социални мрежи. Споделянето в тях е част от популяризирането на вашия блог, но освен Свежо.нет, няма друга мрежа, която да носи реални посещения. След основната цел – написаното от вас да достигне до повече хора, не се осъществява, споделянето на линкове , е само загуба на време.
Има още една функция, на споделянето. Всеки линк, дава някаква допълнителна тежест на вашия блог пред Google. Част от социалните мрежи, за да се котират те по-добре, добавят атрибута rel="nofollow" към вашите линкове. Линковете в Свежо, Facebook и twitter също са с rel="nofollow".
Попадате на нова социална мрежа. Как да разберете, дали линковете са с този атрибут?
Единия вариант е кликване с десен бутон и от менюто се избира „Изходен код на страницата”. Има и по лесни начини, които дават визуален ефект.
Лично аз зная за два инструмента, които са удобни. Единият е добавка към Mozilla - NoDoFollow 1.1. След инсталиране добавя опция в менюто при кликване с десен бутон – NoDoFollow. Когато се постави отметката там, линковете с rel="nofollow" се оцветяват в розово цвят, за разлика от нормалните, които са във виолетов.




Можете да я изтеглите от ТУК.

Другият инструмент, добавя toolbar в лентата. Има варианти за Mozilla и Google Chrome. При кликване на Show Nofollows, връзките с атрибута се оцветяват в розово.



Всъщност това е SEO инструмент, който не ми трябва, но има още една опция за анализ на страниците, която отчита скоростта на зареждане. Тя ми е полезна, за експериментите които правя, резултатите, от които ще споделя в следващия пост.
Можете да изтеглите добавката от Free SEO Toolbar.

2 Коментара:

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo