понеделник, 31 май 2010 г.

Социална мрежа Blogregator - не се лъжете!

Преди време, когато писах за социалните мрежи споменах една току що създадена- Blogregator. Тръгна добре, но това което ме разсмя беше начинът на набиране на линкове.
Социалната мрежа си направи блогрол и добавяше всеки блог, който я линкваше.
Очевидно изкушени от линка, това са направили поне десетина блога.
Въпреки всичко, мрежата замря и посетителите падаха всеки ден. Спрях да я използвам, но един ден в началото на май влязох и броячът и ме изуми. Беше сутрин, но броячът отчиташе над 500 посещения. Освен това мрежата имаше PR 4.
Започнах пак да я използвам, но за моя изненада посещенията бяха по едно две на ден. Статистиката беше заключена, но точно в тези дни попаднах на нещо за което писах и тук:
Как се вдига трафикът на блог
Нещата ми се изясниха напълно, но по инерция продължих да качвам до вчера, когато влизайки в сайта екранът ми се обагри в розово:



Имам приставка на браузърът, която може да ми покаже rel="nofollow" линкове и съм я включил случайно. Всички линкове в сайта бяха rel="nofollow", включително на приятелите.
Проверих и по друг начин:


За тези, които не знаят, казано на прост език атрибутът rel="nofollow" обезсилва линка пред Google и той не го взима под внимание.
Право е на всеки сайт да определи видът на линковете в него, но когато направиш линковете на партньори nofollow и то в последствие си е измама. Надявам се поне част от тези блогъри да разберат, как ги мамят. На останалите мога да кажа:

Не използвайте тази мрежа.

.

5 Коментара:

Yanita Pavlova каза...

мила родна картинка...за съжаление

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Бе ползваш си ги и да не ти пука. Който слага 'nofollow' (Свежо, Бестнюз) получава реципрочно от същото и така. Иначе нема оправия :D

dzver каза...

Какъв плъгин ползваш за оцветяване в розово на nofollow връзките?

Анонимен каза...

За пръв път го виждам този....blogregator :a Но изглежда, че не съм изтървала много.

Владимир Кабрански каза...

@Марта,май тези неща са над националността.
@Балтазар, от свежо поне получаваш посещения, а ака накой от твоите партньори ти направи такъв номер, ще изхвърчи веднага.
@dzver това тук- http://www.seomoz.org/dp/seo-toolbar-faq
Безплатната версия.
@fokusbokus не си :в

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo