събота, 29 май 2010 г.

Следене на публикации

Когато за първи път, начинаещ в Blogger ми каза,че не знае как да следи блоговете, не обърнах внимание, защото нещата са елементарни, но вчера и тук получих същият въпрос.
За следене на всякакви сайтове, които имат редовна RSS емисия, Blogger разполага с Google Friend Connect. Така публикациите от блоговете, които следите се показват в Списъкът ви за четене на Табло за управление.
Не е добре работещо приложение и често се случва публикациите да закъсняват или да не работи за няколко минути. Освен това има ограничение да 300 блога и често ми се налага, да го почиствам от блогове, които са спрели да работят.
Лично аз напоследък предпочитам да следя новите публикации през TBL.
Как става добавянето:
Ако знаете адресът на сайта от Табло за управление намирате Списък за четене и кликвате на добавяне. Вижте скриншотите:Спирането на следенето на сайт става от същото място, но вместо на Добавяне, кликвате на управление. Вижте скрийншотите:Друга възможност е, ако в блога е добавена притурката Последователи. Кликвате бутончето Следене, а след това потвърждавате следенето. Има опция и за анонимно следене, при което не се показвате в списъкът с последователи.
.

12 Коментара:

Dani каза...

Хубав уикенд, Владо :)

Boriana Boeva каза...

Какво ти стана? Доби човешки вид! Може да е отдавна, но аз сега го видях. Преди няколко дни видях човешки силует в topbloglog, но това беше руски тип силует и добре, че го смени. Ако е само знак наистина е по-добре два делфина...

Владимир Иванов (krizt) каза...

Боряна, това е монтаж. И друг път съм казвал,че съм малко зелено човече. Всъщност на кого му пука какъв съм? На мен не :в

Boriana Boeva каза...

Ако смяташ, че си малко зелено човече сложи малко зелено човече, а не монтаж. От тези отгоре зеленото е ядосано. Направи си монтаж на на това, което си.

Boriana Boeva каза...

И освен това никъде не видях публикация за почистването на парковете вчера 29 май. А беше организирана от тези, които се рекламират под "Набираме хора" и то на много места в страната.

Владимир Иванов (krizt) каза...

Boriana Boeva , определено бъркаш. "Набираме хора" е просто проект, за по-далечното бъдеще. Днес не съществуват нито като хора , нито като организация. Не се организира нищо.В това съм сигурен.

Владимир Иванов (krizt) каза...

Не казвам, а е така. Иска ми се да разбера, какво точно те е заблудило. Ако имаш линк или материал, или каквото и да е в подкрепа на обратното, го дай тук или на имейлът ми.

Lisanka каза...

Има ли възможност да се спре анонимното следене на блога ми? От вашата публикация разбирам, че май е невъзможно така ли е ?

Владимир Иванов (krizt) каза...

Не. Блогът е обществено достъпно място. Изборът е на следящия. Има възможност за затворени блогове, само с поканени читатели, но не виждам смисъла на съществуването на такива.

Lisanka каза...

Интересува ме, има ли начин да се премахне анонимното следене и всеки ,който мой последовател да го виждам кой е ?

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo