вторник, 8 юни 2010 г.

Страници в Blogger

От началото на новата година Blogger, добави възможност за нова стандартна притурка- страници. Създаването на отделни страници, беше възможно и преди това, през Блогер на чернова, но малко хора го ползваха.
Притурката е полезна за хора, които искат да обособят отделни раздели в своите блогове. Приложенията могат да бъдат различни- описание на блога и авторът, книгите, които харесвате, вашите снимки и още каквото ви хрумне. За моя изненада обаче, част от блоговете използваха това приложение за да изместят там блогролите си. От от гледна точка на SEO това е полезно за блога, но от морална гледна точка си е подигравка с приятелите и патньорите. За блогролите , обаче ще пиша друг път.
Днес ще направим страница в блогер. Нека започнем- Табло за управление- Оформление - Елементи на страницата- Добавяне на нова притурка. Избирате - Страници.Разгледайте опциите, но аз ще ви препоръчам друг път. Причината е една възможност, която няма да можете да използвате по този път.
Нека започнем отначало- Табло за управление- Редактиране на публикации- избирате Редактиране на страници.След това избираме- Нова страница. Както виждате имате възможност да добавите до десет нови страници.След това попълваме името, текста и от менюто Опции за публикуване можем да разрешим или забраним коментарите.Натискаме бутонът Публикуване на страницата и се показват опциите за това как искате да изглежда притурката за новата страница. Ако изберете определено позициониране, след това можете спокойно да промените мястото на притурката по ваш вкус. Има и още една опция, която не излиза, ако създадете страницата по първият начин, който описах.
Опцията Без притурка. В този случай страницата, няма да се вижда в блога, но ще имате адрес, който можете да добавите в пост или друга притурка-например Списък с връзки.Натискате - Запазване и публикуване и вече имате първата си страница. Публикуването на тази страница няма да излиза в публикациите на блога и можете спокойно да редактирате и добавяте нови неща.
Редактирането става лесно. Пак по същият път- Табло за управление- Редактиране на публикации- Редактиране на страници.
Това е всичко.

.

5 Коментара:

frog'n'roll каза...

А! Това не бях го забелязала, ама аз какво ли забелязвам - все чакам наготово да ми се каже. :ф

Мерси! :ю

Лара каза...

И аз не съм била достатъчно внимателна, но звучи интересно това, което описваш и непременно ще опитам.

Ирония Идиотова каза...

Ето го отговорът на моя въпрос:) Тенкс:)

behappy каза...

Здравейте, много полезна статия! От скоро имам блог и още не мога да се ориентирам добре из сайта. Можете ли да ми кажете от къде мога да направя раздели,които да ми отделят статиите според типа им?

petttto каза...

Супер статия :a

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo