вторник, 8 юни 2010 г.

Страници в Blogger

От началото на новата година Blogger, добави възможност за нова стандартна притурка- страници. Създаването на отделни страници, беше възможно и преди това, през Блогер на чернова, но малко хора го ползваха.
Притурката е полезна за хора, които искат да обособят отделни раздели в своите блогове. Приложенията могат да бъдат различни- описание на блога и авторът, книгите, които харесвате, вашите снимки и още каквото ви хрумне. За моя изненада обаче, част от блоговете използваха това приложение за да изместят там блогролите си. От от гледна точка на SEO това е полезно за блога, но от морална гледна точка си е подигравка с приятелите и патньорите. За блогролите , обаче ще пиша друг път.
Днес ще направим страница в блогер. Нека започнем- Табло за управление- Оформление - Елементи на страницата- Добавяне на нова притурка. Избирате - Страници.



Разгледайте опциите, но аз ще ви препоръчам друг път. Причината е една възможност, която няма да можете да използвате по този път.
Нека започнем отначало- Табло за управление- Редактиране на публикации- избирате Редактиране на страници.



След това избираме- Нова страница. Както виждате имате възможност да добавите до десет нови страници.



След това попълваме името, текста и от менюто Опции за публикуване можем да разрешим или забраним коментарите.



Натискаме бутонът Публикуване на страницата и се показват опциите за това как искате да изглежда притурката за новата страница. Ако изберете определено позициониране, след това можете спокойно да промените мястото на притурката по ваш вкус. Има и още една опция, която не излиза, ако създадете страницата по първият начин, който описах.
Опцията Без притурка. В този случай страницата, няма да се вижда в блога, но ще имате адрес, който можете да добавите в пост или друга притурка-например Списък с връзки.



Натискате - Запазване и публикуване и вече имате първата си страница. Публикуването на тази страница няма да излиза в публикациите на блога и можете спокойно да редактирате и добавяте нови неща.
Редактирането става лесно. Пак по същият път- Табло за управление- Редактиране на публикации- Редактиране на страници.
Това е всичко.

.

5 Коментара:

frog and roll каза...

А! Това не бях го забелязала, ама аз какво ли забелязвам - все чакам наготово да ми се каже. :ф

Мерси! :ю

- каза...

И аз не съм била достатъчно внимателна, но звучи интересно това, което описваш и непременно ще опитам.

Ирония Идиотова каза...

Ето го отговорът на моя въпрос:) Тенкс:)

behappy каза...

Здравейте, много полезна статия! От скоро имам блог и още не мога да се ориентирам добре из сайта. Можете ли да ми кажете от къде мога да направя раздели,които да ми отделят статиите според типа им?

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo