неделя, 12 май 2013 г.

Google Reader спира от 1 юли – алтернативи

От 1 юли 2013 година Google Reader спира. Според мен това е огромна грешка на Google, но услугата си е тяхна. Не мога и предвидя точно, какви ще са последиците, но на много хора ще им липсва.
Самият аз рядко използвам услугата. Всъщност използвам я само в един случай -когато някоя публикация е изтрита в съответния блог, тя си остава в Google Reader и може да се прочете там.
За много хора обаче, това е удобен и бърз начин, за следене на блогове и сайтове. Въпреки, че много блогъри са противници на подобни услуги, защото лишават сайтовете от реални посещения, трябва да призная, че Google Reader, спестява време и неприятности с нестабилен и слаб нет.
От Google предлагат да се изтегли архив, съдържащ всички данни и файлове, с които може да се прехвълят абонаментите в други услуги, но не посочват алтернатива.
От линка отдолу, можете да изтеглите вашите файлове:


От около месец се ровя, за да намеря подходяща алтернатива. За съжаление, повечето услуги имат недостатъци и са по-лоши от оригинала. Част от тях стават, но емисиите излизат в съкратен вид, което не върши работа. Освен това, ако препоръчам нещо, то трябва да е удобно и да има възможност за използване през мобилни устройства.
Изпробвах Bloglovin' , Netvibes , Goog Noows , Feed Show , Bloglines и още няколко, но всички те имат недостатъци. Накрая открих аналогична услуга на Google Reader.
Това е NewsBlur. В услугата можете да импортирате директно абонаментите си от Google Reader, има възможност за използване през мобилни устройста и извлечените емисии са пълни.
Ето как изглежда:



Дано съм бил полезен на някого. Напоследък не пиша често тук, донякъде, защото нямам време, но пък и ми е обидно, че хората, за които е помощта, дори да не си правят труда, да погледнат написаното.
Може би пък четат през някой рийдър :)

4 Коментара:

Владимир Кабрански каза...

Едно уточнение. Безплатният акаунт позволява да се подберат само 64 емисии.

emo каза...

Как да импортна отметките

emo каза...

Как да импортна отметките

Владимир Кабрански каза...

Виж и следващият пост. Там съм описал по-добри рийдъри.Този се оказа, че има ограничение в броя емисии. В някои от импортването става автоматично. Иначе от профила в гугъл трябва да свалиш архив в който е и файла с емисиите. Него качваш в съответния рийдър.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo