неделя, 19 май 2013 г.

Алтернативи на Google Reader

В предишния пост представих една алтернатива на Google Reader. За съжаление Google спира една от най-добрите си услуги от 1 юли и въпроса с алтернативите е на дневен ред.
Трябва да си призная, че сбърках с препоръката за NewsBlur, като алтернатива. Услугата е добра, но има два варианта. Безплатния акаунт за съжаление позволява да се следят едва 64 емисии. Това за някои може да е достатъчно, но аз следя около 300 блога само в блогер и това не ме устройва.
След като публикувах поста, проучих още три услуги, които за мен са по-добри. Все пак тук само ще ги цитирам, а изборът всеки трябва да направи сам. И трите услуги предлагат прехвърляне на абонаментите от Google Reader и извличане на пълната емисия.

Първата услуга е Feedly.
Не изисква създаване на акаунт. Има възможност за прехвърляне на абонаментите от Google Reader, притурка за браузър и възможност за използване през мобилно устройство. Като недостатък е настройката. Отне ми доста време, за да заприлича поне малко на услугата на Google.

Втората е The Old Reader.
Има възможност за използване с акаунта от Google или Facebook. Прехвърлянето на абонаментите става малко бавно и реално може да се използва пълноценно чак на другия ден, но е най-близка до оригинала.

Третата е Comma Feed.
Налага се да създадете нов акаунт, но поне прехвърлянето на абонаментите е налично. Прилича доста на оригинала, но по незнайни причини някои от постовете ми се губят или излизат не по реда, в който са публикувани. Възможно е да е временно или причината, да е в емисиите на самите сайтове.

Няма да препоръчвам нито един от трите. Изборът е ваш, защото вие ще го използвате. Аз самият предпочитам директното следене на блоговете, въпреки всичките недостатъци.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo