четвъртък, 6 декември 2012 г.

Лека притурка за слайдшоу с последни постове в Blogger

Това е втората притурка, която ще представя. Тя е за слайдшоу с последните постове в Blogger. Инсталира се, като се нова HTML/JavaScript притурка, където желаете. Има елементарни настройки, преди взимане на кода, а след това можете да променяте само размерите. Ето как работи приставката.



Взимането на кода става от Wibbitz.

Ще се справите и сами, но вижте няколко скрийнщота. За начало се изисква, да попълните имейл и адреса на сайта. След това натискате Create Your Clip.


След генериране на клипа, можете да промените настройките чрез бутона Customize Clip.



Изберете размер на клипа, спрямо широчината на вашия блог. Най-доброто място за приставката е точно над публикациите, затова съобразете широчината с това място. Можете за зададете и собствени размери.
Loop –ако сложите отметка, клипа ще има контур.
Autiplay -Сложете отметката за автоматично стартиране. Така клипа ще се върти постоянно.
Спрете музикалния фон, като изберете Soundtract Off
След като направите своя избор обновете Update Clip и вземете кода. Поставете го, като нова HTML/JavaScript притурка и запазете промените в оформлението.
В момента си играя с две други подобни притурки, но добавянето и оформлението им е по-сложно. Ще пиша за тях в следващите публикации, но тази също не е лоша.



1 Коментар:

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo