четвъртък, 6 декември 2012 г.

Лека притурка за слайдшоу с последни постове в Blogger

Това е втората притурка, която ще представя. Тя е за слайдшоу с последните постове в Blogger. Инсталира се, като се нова HTML/JavaScript притурка, където желаете. Има елементарни настройки, преди взимане на кода, а след това можете да променяте само размерите. Ето как работи приставката.Взимането на кода става от Wibbitz.

Ще се справите и сами, но вижте няколко скрийнщота. За начало се изисква, да попълните имейл и адреса на сайта. След това натискате Create Your Clip.


След генериране на клипа, можете да промените настройките чрез бутона Customize Clip.Изберете размер на клипа, спрямо широчината на вашия блог. Най-доброто място за приставката е точно над публикациите, затова съобразете широчината с това място. Можете за зададете и собствени размери.
Loop –ако сложите отметка, клипа ще има контур.
Autiplay -Сложете отметката за автоматично стартиране. Така клипа ще се върти постоянно.
Спрете музикалния фон, като изберете Soundtract Off
След като направите своя избор обновете Update Clip и вземете кода. Поставете го, като нова HTML/JavaScript притурка и запазете промените в оформлението.
В момента си играя с две други подобни притурки, но добавянето и оформлението им е по-сложно. Ще пиша за тях в следващите публикации, но тази също не е лоша.1 Коментар:

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo