понеделник, 26 септември 2011 г.

Създаване на съкратена емисия на блога

В предишния пост тук, описах как можете да пренасочите емисията на своя блог през FeedBurner. При пренасочване на емисията, тя е във вида, в който сте я задали от Таблото за управление на Blogger. По подразбиране тази емисия е в пълния си вид. Такава е и моята, но наскоро ми потрябва съкратена емисия.
Причината е, че при добавяне на блога в автоматични агрегатори, повечето съкращават автоматично емисията, но има такива, които я публикуват във вида, в който е зададена. Към сайтове е полезно да се подаде съкратен вариант на емисията.
Това ме затрудни, защото нямам намерение, да ограничавам основната емисия на блога. Решението беше да направя нова, съкратена. Използвах FeedBurner, през който е пренасочена и пълната емисия на моя сайт.
В началото направих нов feed , както е описано в предишния пост:

Пренасочване на емисията на блога през FeedBurner

За feed адрес използвах емисията от FeedBurner, през която съм пренасочил публикациите в блога си. Останалите стъпки са същите.
Вече имаме новата емисия. Направили сте я публична, но тя е пълна и сега трябва да я направим съкратена. Отидете на Optimize. Най-долу в менюто отляво ще видите Summary Burner. Кликнете върху него.



Ще ви се отвори нов прозорец:



В полето Maximum length, променете цифрата на желания брой знаци, които искате да се показват от всеки пост в съкратената емисия. Аз съм избрал 300 знака.
В полето Teaser можете да добавите тескт по избор. Например : „Има още....“. Кликвате на Activate и вече имате нова емисия на блога в съкратен формат.
Остава само да копирате адреса на новата емисия. Кликнете на най-дясната иконка горе и ще отидете на него.
ВНИМАНИЕ!
Не пренасочвайте публикациите от блога си през нея от Таблото за управление! Емисията ще си работи и без това!

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo