понеделник, 7 март 2011 г.

Програми за обработка на изображения – FotoMix

След кратка пауза, продължавам представянето на малки и лесни програми за обработка на изображения. Днешната програма е FotoMix. Програмата е идеална за непретенциозни колажи и смесване на две или повече изображения.
Можете да я свалите от ТУК.
По долу е първоначалния екран. Започването на работа става ,като кликнете на Start a New Empty Project. След това задавате основното изображение(Background). За избор на изображение кликвате на Open и избирате от вашия компютър.Следва качването на второто изображение. Кликвате на Foregound.Изборът става отново с Open в менюто отляво.Следва смесване- Кликвате на Composition.Можете да изместите разположението на двете изображения и да намалите или увеличите второто. С трите плъзгача: Edge Fade, Circle Fade и Transparency, нагласявате смесването.Когато сте готови натискате Finish.Запазвате новото изображение и това е резултата:В програмата има и други опции, за оформяне, вкарване на текст и рисунки, но ще ги оставя да ги изпробвате сами.

.

1 Коментар:

Иван Христов каза...

Много полезна информация! Все нещичко научавам при всяко посещение в този блог. Благодаря!
Бъди здрав!

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo