вторник, 20 юли 2010 г.

Оформление на публикации в Blogger

Под един от предишните постове Хриси сподели, че не вижда изображенията си преди публикуване. Очевидно също като мен, тя използва при нова публикация основно режимът Редактиране на HTML кода. За мен този режим е удобен, защото мога да коригирам размерите на изображенията или други елементи на кода.
Повечето хора, обаче оформят поста си в режим Нова публикация. Той е по- удобен, но нека обясня с картинки. Започвате нова публикация или редактирате стара. Аз давам пример с редактиране на стар пост. Виждате следното:



Така е само ако сте в режим Редактиране на HTML кода. Обърнете внимание на горната част на прозорчето. Там има три възможности- Редактиране на HTML кода, Нова публикация и Визуализация. Сега превключете с кликване на Нова публикация. Ще видите нещо съвсем друго:



Този режим е по-лесен и по-удобен, но при него автоматично се вкарват тагове в текста и ако случайно превключите на Редактиране на HTML кода, обикновено публикуващият изпада в паника. Текстът няма нищо общо с въведеният , а е изпъстрен със символи,които на нищо не му говорят. Всъщност не трябва да се пипа нищо, а просто да се върнете към режима Нова публикация и ще видите нещата, както сте свикнали.
Ако искате, обаче да проверите как наистина ще изглежда поста след публикуване, просто кликнете на Визуализация.



Кой от двата режима ще използвате и ви е по-удобен избирате вие, но е хубаво за знаете, че има два. Аз използвам и двата.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo