събота, 15 май 2010 г.

Как се вдига трафикът на блог

Трафикът е нещо важно за един блог. По-важни са единствено реакциите под формата на смислени коментари. Всеки има нужда да види,че това което прави е оценено по някакъв начин от другите.Виждал съм много блогове със стойностни неща, които именно видимата липса на внимание е довела до затваряне.В този смисъл трафикът и посетителите са важни за всеки.
Спомням си нещо прочетено преди година.Водещият един сайт твърдеше,че откакто има собствен сайт е намразил другите, защото техните посетители можело да са негови. Шегуваше се, но този начин на мислене при някои води до странни постъпки.
Тук съм дал някои начини за популяризиране на блог, които в по-дългосрочен план влияят и върху посещенията, но залитането в тази посока определено е грешка.
Всъщност важни са не броят посещения, а структурата им. Социалните мрежи дават случайни посетители, които не оставят следи. Google води към вашият блог, хора които търсят нещо конкретно, но най-важната част са вашите гости.
Винаги съм мразел думата посетители. Хората, които са се връщат редовно в моите блогове, приемам като желани гости и се старая да им го покажа. Те са най-важното.
Имал съм дни, когато едни от най-хубавите ми неща са прочетени едва от десетина души, но съм бил доволен. Имал съм и дни когато нямам пост, но в блога влизат отвсякъде хора. Влизат и излизат, без да оставят следа.Тогава съм се питал- за какво ми е този трафик? Какво допринася за блога или за мен?
Отговорът е -нищо.
Всъщност заглавието трябваше да е: Как не трябва да се вдига трафикът.
Причината да пиша, е че скоро попаднах на една Tyxo статистика на един блог. Учуди ме необикновената за него активност, но когато погледнах по-подробно всичко ми се изясни. Вижте от къде идват посещенията на първото изображение.



Второто изображение е скрийншот на сайта от където идват посещенията. Рекламата звучи примамливо.



Принципът е следният:
След регистрация потребителят оставя браузърът си отворен и в него периодично се зареждат чужди страници, чийто брояч се върти. Срещу това той получава точки и неговият сайт се зарежда в отворените браузъри на друг потребител.
Реални посещения няма. Група идиоти гледат с празен поглед сменяващите се пред очите им картинки.
Всъщност съдейки по статистиката, на която попаднах броят на тези фиктивни посещения е далеч от рекламираният в сайта. Много далеч.
Това, което ме шокира най-много, е че блогът е на блогър, който беше доста известен преди една година. Нарочно съм скрил адреса на блога, но щом той се е вързал, какво остава за начинаещи.
Предпочитам да давам помощ, а не съвети, но в случаят не мога да се въздържа:

НЕ ПРАВЕТЕ ТАКА!

Трафикът не е всичко.

.

11 Коментара:

КЕТИ каза...

:ш не само блогът,но и сърцето ти да бъде отворено за другите... :ъ

september-silvia каза...

много полезни съвети Владо,благодаря ти,спорен ден !

Dani каза...

Много е хубаво това, което казваш, Владо!
Всички ние влизаме в блогове, които ни привличат с написаното, споделения проблем...
И е приятно да срещнеш добронамерени съмишленици и да си "побъбриш":)
Поздрави и усмихнат уикенд!

Анонимен каза...

Рано или късно "селските тарикатлъци" лъсват и авторите им, колкото и хубаво да пишат, остават сами. Аз вече игнорирах един такъв блог, а имаше хубави неща в него, понякога. Уважението е двупосочен процес :7а .

bampi каза...

Както винаги си чудесен :а ,точно, ясно и на място.

Zvetanka Shahanska каза...

Аууу, не знаех, че има и такива неща - :ц. И за какво е всичко това, не мога да разбера. Но вече нищо не ме учудва, явно тарикатският манталитет пълзи навсякъде. Какво ли още ще бъде измислено. Но ме учудва фактът, Влади, че човек/ както казваш ти на известен блог/ прибягва до това. Нищо истинско ли вече не остана. И нищо истинско ли не се цени вече...

Владимир Кабрански каза...

@Кети, това на първо място.
@Силвия, радвам се, ако каченото тук е от полза за някого.
@Дани, казват,че блоговете умират изместени, от социалните мрежи, но не мисля,че нещо някога ще успее да ги замени.
@Лана, в нета това му е хубавото,че mute то е лесно за използване:)
@bampi, поста не е технически, но реших да пускам понякога и такива неща тук. Важното е да са полезни.
@Цветанка, има и по-лоши неща. Вече шест години съм в нета, бил съм на много места и съм видял всичко лошо. Все пак трябва да не забравяме хубавите. Те са повече.

Ирония Идиотова каза...

Хмм..от любопитство, се регистрирах в тва Тухо и убийте ме, не знам къде и какво да гледам:и :в

Владимир Кабрански каза...

По принцип не е лошо, защото Tyxo се явява и католог на сайтове. Но... за да роботи броячът трябва да си инсталираш кодът за брояча.Инсталира се като обикновена HTml притурка. когато влезеш в профилът си в лявата лента ще видиш: Код за брояча.Когато кликнеш там отдясно има опции за различни дизайни и цветове. Избираш и копираш кодът. Само запомни,че първият и последният ред, съответно:
!-- NACHALO NA TYXO.BG BROYACH --
!-- KRAI NA TYXO.BG BROYACH --
Трябва да се махнат, защото иначе не работи:)

Ирония Идиотова каза...

Благодаря, Влади, стана ми ясно вече, но ще пропусна тази джуджавка:)))Лека седмица желая:)

Владимир Кабрански каза...

И аз. Колкото повече неща научавам, толкова повече се отвращавам:б

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo