понеделник, 22 март 2010 г.

Инструмент за състояние на сайт

Не съм писал скоро тук. Причината е, че не ме е хванала някоя тема, а и заетостта ми. В последните седмици с NEZZO пуснахме отново БЛОГ НА ДЕНЯ, а и започнах нов блог –Защо?.
След Проектът с Прочети това новият блог е задача, с която искам да се справя добре. Искам да популяризирам една КАУЗА и правя всичко, което мога.
Много от съветите, които съм дал тук сега ми вършат работа. Имам достатъчно опит, но се разрових из папките и открих един инструмент за проверка състоянието на сайт.
Винаги съм бил скептичен за използването на SEO, особено професионално. В България има не повече от десетина човека, които наистина могат, но това не си струва за личен сайт. Продължавам да твърдя, че най-важно е съдържанието и постоянството.
Все пак след 8 поста, реших да проверя състоянието на новият си блог. Инструментът може да видите ТУК и да направите проверка за вашият блог. Поставяте адресът на вашият блог и натискате –GENERATE REPORT
Резултатите ме шокираха и зарадваха.

„Сайтът нарежда zahto.blogspot.com на 1347108 позиция от 2209139 уебсайтове, които са проверени.

Уеб сайт степен 39/100 за zahto.blogspot.com означава, че от милионите уеб сайтове, които преди това са били оценени, нашият алгоритъм е изчислила, че този сайт резултати по-високи от 39% от тях от гледна точка на ефективността му на пазара. Алгоритъмът използва собствена методика от над 50 различни променливи, включително данни търсачка, сайт структура, приблизителна трафик, ефективността на сайта, и други.”

И това за блог на десет дни, без използването на каквото и да било SEO. Сигурен съм, че половината от сайтовете след него си плащат за оптимизация.
Проверих и личният си блог, но ще запазя резултатите за себе си. Можете да си вдигнете и вашето самочувствие.
Единственото, от което се притесних, е че според сайта от Google са платили домейна за десет години, които изтичат след около 4 месеца. Не вярвам, обаче това да влияе на прекалено голяма роля. Прехвърлянето на блога на платен домейн, може само да подобри оценката, но и това ми стига.
Ще завърша с въпрос. Има ли тема, извън дребните неща, за която искате да споделя?
Имам няколко неща в предвид, но не съм сигурен, дали ще са ви интересни.

.

6 Коментара:

أمل каза...

Е, аз определено си вдигнах самочувствието като проверих моя :)
Но и мен ме притесни това с 4-те месеца живот на домейна...

altair каза...

Благодаря за полезния инструмент :)
Хареса ми фактът, че домейнът изтича заедно с моята последна инжекция :))))

Анонимен каза...

Мисля, че не е лошо да направиш един форум за обмяна на IT опит. А като тема, нещо за вирусите и премахването им. От 2 дена се опитвам да "убия" два червея, Win32.

Владимир Кабрански каза...

Lana, това е друга област. Наистина сам поддържам компютърът си, но съвети не мога да давам. Опитай форумите на http://www.kaldata.com/.

frog and roll каза...

То така лесно се правел форум - поръчваш го и го получаваш... Колко му е. :Р Някой друг ще купи домейн и хостинг, ще се препоти хиляда пъти докато го направи и оформи, после ще виси денонощно да го наглежда и поддържа. Нищо работа. И все ще има недоволни. :)

ganbox.com каза...

SEO инструмента за SEO състояние http://ganbox.com/seo-status е обновен и отново показва, колко от страниците на сайта са в индекса на Google

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo