неделя, 22 декември 2013 г.

Търсене в HTML кода на Blogger

Преди няколко месеца Blogger промени опциите за редактиране на HTML кода и видях, че много потребители са объркани от това. Промените уж трябва да улесняват, но всъщност затрудняват повечето хора. На практика обаче, функционалността си е налице и в тази публикация ще ви покажа как става това. За пример, ще покажа как да намерите мястото, където обикновено се добавят бутоните под публикациите.
Отивате на Шаблон- Редактиране на HTML кода и ви се отваря следния прозорец:


Ако знаете коя точно част от кода искате да редактирате, може я да изберете от падащото меню на Прескачане към приспособлението. Ние обаче търсим точно определен ред, за да добавим бутона под него. За да търсите първо кликвате в областта където е кода, за да вкарате маркера там.


Едва след това натискате CTRL и F и се показва опция за търсене в самия код.


Слагаме в полето за търсене post.body и натискаме Enter. Показва се първия ред, който съдържа търсения код.


Бутона обаче не се поставя под него. Натискаме отново Enter и се показват още две места, съдържащи търсения фрагмент.



Кода за бутона се поставя под втория от двата участъка. За някои шаблони е удачно кода да се постави още по-долу. Малко по-надолу ще намерите реда съдържащ:

<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>

Можете да поставите кода за бутона и веднага за след този фрагмент.
Може да се окаже, че за друг фрагмент от кода, търсенето не помага. Причината може да е, че такъв фрагмент не съществува, особено ако кода е на шаблон писан преди няколко години. Все пак за да сте сигурни, разгънете ръчно кода използвайки стрелкичките вляво, които ще видите до номерата на някои редове. След това повторете търсенето.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo