четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Навигация в Blogger – Back to top

За около месец в Нямам идея опитах професионален шаблон, но се отказах. Върнах се към шаблоните на Блогер, с които на практика може да се направи всякакъв дизайн. Едно от нещата, които добавих е бутон за навигация "Back to top" или "Обратно горе", е удобен за гостите.


Обикновено това се прави с външни скриптове, но не ги обичам и ги избягвам, когато мога. Освен че, товарят зареждането на блога, понякога имат лошия навик, да не работят, което не можем да контролираме. За бутона за навигация най-често се предлагат скриптове, но има и по-лесен начин. Това което ще предложа е код, който се добавя като обикновена HTML притурка, без значение точно къде в блога. Това е кода:

< a rel="nofollow" style="display:scroll;position:fixed;bottom:10px;right:10px;" href="#" title="Back to Top"> < img src="http://4.bp.blogspot.com/-421CUac75bw/Un4j1oBhRkI/AAAAAAAANmY/O0YQLe3F--k/s1600/gray-25859_640.png "/> < /a>

Какво можете да промените:

- с bottom:10px - разстоянието до долния край на прозореца на браузъра.
- с right :10px; - разстоянието от дясната страна на прозореца. Ако замените right с left, бутона ще се визуализира в ляво.
- title="Back to Top" – Можете да замените Back to Top с текст по ваш избор, например – Обратно горе.
-Ако не харесвате сивата стрелкичка, можете да я промените, заменяйки адреса (http://4.bp.blogspot.com/-421CUac75bw/Un4j1oBhRkI/AAAAAAAANmY/O0YQLe3F--k/s1600/gray-25859_640.png) с този на ваше изображение.
Изображението трябва да е с размери около 40х40 рх. След като го изберете, има лесен начин да имате адреса, който да промените в приставката.
Качвате изображението в блога като нова притурка и запазвате промените. Влизате в блога и кликвате с десен бутон върху изображението, а след това избирате опцията- Копиране на адреса на изображението. След като смените адреса, може да изтриете приставката без да се притеснявате. Бутона ще се визуализира без проблеми.
Това е и дано ви е било полезно. В следващата публикация, когато ми остане време, ще покажа как можете да промените навигацията под публикациите в блога. Нормално там има три надписа:
По-стари публикации, Начална страница и По-стари публикации. Има сравнително лесен начин, до промените това с нещо, което да отличава вашия блог.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo