неделя, 7 октомври 2012 г.

Контрол на коментарите

Напоследък се случиха две неща, които ме накараха да напиша този пост.
Първо забелязах, че Blogger няколко пъти сам хваща и блокира спам коментари. Машинен спам в Blogger няма, защото предполагам имат някакъв механизъм за ограничаване и блокиране. Сега вече блокираните коментари бяха от потребители или анонимни, но реални потребители.
Второ, в течение на около седмица три блога бяха блокирани, не защото самите те са опасни, а защото в тях имаше линк или линкове към опасни сайтове. Линковете не бяха само в блогролите или постове, а и в коментари, въпреки че тези линкове са nofollow, тоест без тежест за търсачките.
За да не разчитаме обаче само на Blogger, за премахване на такива коментари, трябва да следим новите оставени, независимо дали са под нов пост или под такъв от преди години. Има лесен начин, да бъдем уведомени за всеки нов коментар в блога, но някои потребители го пренебрегват.
Ако сме уведомени за коментарите, можем просто да ги премахнем, дори без да влизаме в блога. Аз предпочитам да не ги трия, а да ги маркирам като спам. Така освен, че съм събрал чудесна колекция, предполагам, че помагам и на Blogger, да подобрява контрола.
Как можем да разбираме за новите коментари, ако нямаме модерация в блога?
Лесно е. От Таблото за управление избираме Настройки.


След това кликваме на Мобилни устройства и имейл.


В посоченото поле добавяме имейла, на който искаме да бъдем уведомени за нов коментар и запазваме промените.


Така при всеки нов коментар, ще получаваме имейл със съдържанието му и къде е оставен, а след това можем да преценим, как да постъпим.

3 Коментара:

Иван Христов каза...

Здравей Владо, обръщам се към теб, тъй като смятам, че си достатъчно компетентен да ми помогнеш, както си го правил и по-рано. В блога ми всички поместени снимки са заличени и на тяхно място стои черен знак. Би ли могъл да ми кажеш на какво се дължи това? Аз си помислих, че е заради поместени снимки от нета, но ме учудва това, че имам и мои собствено ръчни фотографии, които също са изтрити. Предварително ти благодаря за отговора.

Владимир Кабрански каза...

Преди се получаваше такъв проблем, когато някой приеше снимки от Пикаса.Имаше проблем и когато се надхвърлеше определения лимит, но сега не е така. Блогер съраняваше снимкита там.
Сега не зная. Възможно е сървърът, та който се съхраняват снимките да не работи пременно. Виждал съм подобни случаи най-често с профилни снимки.Ако е така до няколко дни ще се оправи.

Иван Христов каза...

Да, може би това е причината. Аз изтрих почти всички снимки от "Picasa", без да зная за този вторичен ефект. Явно не съм сгрешил като се обърнах към теб за помощ по този въпрос. Благодаря ти!!! Сега обаче нямам идея как мога да оправя нещата...:б

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo