неделя, 20 декември 2009 г.

Добавяне на блог в Топблоглог

Един от начините хората да намерят вашият блог е добавянето в директории и класации. В България съществуват две работещи класации на българските блогове –
Топблоглог (TBL) и Blog Catalog.
Реалната класация, обаче е TBL.
Когато попаднах за пръви път на нея, не можах за оценя веднага, колко полезна е за блоговете в България. Подробно ще пиша за това, някой друг път, а днес ще опиша подробно начинът на добавяне на блогът ви там.
Първата стъпка е да си направите профил в TBL. Става лесно и всеки може да се справи сам. Не е нещо по-различно от правенето на профили, където и да е в мрежата.
Следващата стъпка е да проверите дали вашият блог не е вече включен там. В TBL са включени над 2000 блога и нищо чудно и вашият да е добавен вече от администратор или друг потребител.
Трябва да потърсите профила на своя блог по следният начин:
Това е адресът на профила на моят блог.

http://topbloglog.com/blogs/nyamamideya.blogspot.com/

На мястото на URL адреса на блога, обозначен с червено трябва да сложите вашият и да заредите полученият адрес в браузъра си.
Ако ви даде съобщение, че страницата не съществува, блогът ви не е добавен.
Добавянето става от ТУК. Изисква се URL адрес на блога , език на блога и можете да изберете категория.Натискате ИЗПРАТИ и чакате. До ден-два блогът ще бъде прегледан от модератор и добавен.
Следващата стъпка е да добавите блога към своят профил.
Логвате се в TBL, влизате в профилът си, като кликвате на мястото оградено на долното изображение.След това търсите опцията- Claim на блог - доказване, че блог е ваш.
Вижте на долното изображение:

Копирате кода,ограден с червено, който е във вашият профил и го добавяте в блога, без значение къде.
Добавянето става от Табло за управление – Оформление – Елементи на страницата- Добавяне на притурка.
В отвореният прозорец избирате - HTML/JavaScript . Добавяте кода взет от TBL и запазвате промените.
Връщате се в TBL на опцията Claim на блог , слагате URL адреса на вашият блог в определеното поле и натискате:
Този блог е мой.
До няколко часа вашият блог ще се появи в профила ви в TBL.
Това е.
В следващият материал ще се опитам за онагледя с картинки, как точно става добавянето на бутони в Blogger.

4 Коментара:

frog'n'roll каза...

Владо, да те питам нещо.

Ти ли добави моя блог там? Понеже когато се засилих (поради друга причина), Дзвер ми каза, че го има от няколко месеца. :)

Владимир Иванов (krizt) каза...

Не. Досега съм добавил само няколко блога и то по молба на техните собственици. Техниска помощ.Ако се питаш,кой може да е има два варианта: самият дзвер или някой,който го е имало в блогорола ти преди това добавянето. Най-вероятно е второто. Имаше и един период,когато всеки можеше да добавя блог, дори хора,които не са потребители.

frog'n'roll каза...

Аха, ясно. Май се досещам... Който и да е, бих му благодарила, че се е погрижил за мен, но пък от друга страна добре щеше да бъде, ако знам, че съм добавена - щях повече да внимавам. Майтап де. :)

Приятна вечер :)

Владимир Иванов (krizt) каза...

Който и да е бил, каквито и да са били мотивите му определено е от полза за блога ти. Аз например го намерих там, иначе можеше още година две да се разминаваме в нета.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo