петък, 24 юли 2009 г.

Първи стъпки 1

Вече сте решили да направите свой блог. Избрали сте и платформата на Blogger, направили сте акаунт и сте кликнали върху бутона : Създаване на блог.
Следвате инструкциите и след не повече от 10 минути началото е поставено. Следва въпросът:
-А сега накъде?
Разбира се към първата публикация. Имате да кажете толкова много неща. Пишете и публикувате, пак пишете и пак публикувате. Нали блогът е затова? Затова е, но в случаят избързвате.
Друг фрапиращ случай е, когато блог с два постинга се втурва първо да слага бутони на свежо.нет или банери с реклама.
Има обаче едно нещо, което трябва да направите задължително в началото.
Първо трябва да опознаете новият си дом. Да научите за възможностите, които той ви дава. Това става с четене, и разглеждане на другите блогове.
Първо опознайте своят блог. Отидете на таблото за управление.
Най-горе вдясно има надпис ”помощ”. Кликнете и прочетете всичко. Определено ще ви е полезно. Ще намерите съвети почти за всичко.
След това продължавате напред. От Таблото за управление изберете Оформление. От там ще видите възможностите за оформление на страницата.
Първо са елементите но страницата. Можете да добавяте или премахвате елементи. Добавянето става, като кликнете върху „добавяне на притурка” и в отвореният прозорец изберете от многото възможности. Не забравяйте след добавянето да запазите промените. Преди това може да видите, как ще изглежда страницата, като кликнете на „визуализация”
Следващата опция е : Шрифтове и цветове”. Няма да повярвате, колко различен може да изглежда блогът ви, използвайки тази опция. Експериментирайте смело, като винаги може да откажете направените промени и да се върнете към първоначалните опции.
Следващата опция е:”редактиране на HTML кода”. Ако не знаете какво правите, по-добре я отминете засега.
Отиваме на последната опция: Избор на нов шаблон”. От избраният шаблон най-много зависи, как ще изглежда блогът ви и какво може да добавите в него. Когато сте направили блог вече сте избрали шаблон, но сега възможностите са повече. Харесвате си някой шаблон, маркирате го и кликвате върху „ визуализация на шаблона”.
Ако не ви хареса, минавате на друг. Харесате ли си нещо просто го запазвате.
Ако не харесате никой от предложените от Bogger, можете да си изберете някой от – ТУК.
Изтегляте избраният, разархивирате го, а начинът на смяна е описан ТУК.

Преди да почнете да блогвате, а и след това, не е лошо да прегледате двата сайта, в дясната лента та този блог. Определено ще научите достатъчно.
(Следва)

....

5 Коментара:

billiemar каза...

Браво! Готина идея! :) Мисля, че доста хора, които прохождат в блогването ще се възползват от урока ти. :)

Skitnik73 каза...

Много полезно за такива като мен.БЛАГОДАРЯ.
А има ли начин да се качват MP3Файлове в блога????

Владимир Иванов (krizt) каза...

Не съм сигурен, дали ще има време и достатъчно знания да го продължа. В блогер няма вградена функционалност за музика. лично аз не съм го правил, но тук:
http://www.napravisisait.com/2009/01/put-music-in-your-blogger-site.html
е описано как става. Другият начин е да изтеглиш готова приставка, но лично аз мисля,че забавя прекалено много зареждането на блога и не бих я препоръчал.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Абе Владо, вчера видях, че го имаш този блог и ми мина през ума да ти предложа, ако искаш де, да сложиш и това, което направих за регване на профил в Гугъл. Ето, да го видиш.

http://balthazar-ivanovich.blogspot.com/2009/11/blog-post_7579.html

Владимир Иванов (krizt) каза...

:)))Блог е силно казано, защото нямам време за него.Превърна се в чат и място за консултации, но все пак помогна на няколко човека. Щом разрешаваш ще го добавя довечера,защото е странно,че много хора не могат да се ориентират дори в това.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.

За мен

Моята снимка

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!
Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo