сряда, 22 юли 2009 г.

Задайте въпрос

Ако имате някакъв въпрос, относно проблеми при блогването или нещата свързани с вашия блог го задайте тук.
Ако не мога да отговоря, ще се опитам да ви насоча към подходящ източник.

201 Коментара:

Gloxy-Floxy каза...

Имам цял списък, но да започна с два:
1.Как да променя датата на публикация?
Преди малко пак се сблъсках с този проблем. Късно снощи писах чернови в последния си блог с притчите.Тогава публикувах последното, което написах. Тази сутрин публикувах останалите и те се отпечатаха с датата на създаване на черновата, а не с тази на публикуване, което ми създава някои проблеми, които няма смисъл да излагам подробно.
Мисля, че съм попадала на обяснение, как се променя датата на публикация в менюто "Помощ", но сега не можах да го намеря.
2.Трябва ми код за читава притурка за категории.
Нито един от шаблоните, които използвам за трите си блога няма такава. На "Прогимназиални неволи" направих такава притурка, като използвах елементарен код, който намерих в блогдоктор. Обаче тя не притежава функционалността, която ми е необходима. Трябват ми две неща: първо-да мога да добавям категориите, подкатегориите и публикациите в каталога на ръка, а не да се зареждат от етикетите. Презумпцията е, че една публикация може да има десет етикета, а в каталога искам да е само на едно място. И второ - искам каталога да е "прибран",като архива на сайта. И като в архива, когато натиснеш на стрелкичката срещу даден месец, менюто да пада и да виждаш публикациите в тази категория.

Румяна Попова каза...

Аз дата вече я смених.Аз работя с viboh7защото не знам английски.Като сложа кода от кръстчето кйто вземам и го турна за разглеждане на добавяне видио в бблога излиза прозорче невалиден код.За дуги екстри не си и мисля.Например собствена притурка направо си мечтая да се раскрася.

Владимир Кабрански каза...

Бъркаш мястото. Писах ти и на имейла. Кодът се поставя в самата публикация директно.
Натискаш нова публикация и копираш кодът в прозорчето.
Добавяш текста, около него и не правиш нищо друго. добавяне на видео е друга опция и в случаят не ти трябва.
Опитай и кажи.

frog and roll каза...

Ужасно не съм доволна от Тиксо брояча - има ограничени функции, плюс това вече за втори път спича на една дата и край - отказва да следи референциите и търсенето. Първия път писах на админите на Тиксо и оправиха нещата след 20 дена! Оправянето държа още 20 и пак спече, но вече ми писна да се занимавам с тях.

Имам нужда от подробно разяснение относно вкарването на гугъл аналитикс, брояча де, понеже не съм чак толкова добре с английския, че да разгадая всички стъпки. Регистрирах се, получих кода, вкарах го, ама май има още какво да се прави, понеже нищо не отчита.

Владимир Кабрански каза...

Тиксо то не става за нищо. За аналистика трябва да изчакаш. Събира данните от предишният ден. Ако си го вкарала правилно под body в кода на блога утре ще изкара първите данни.
Бих ти препоръчал:
http://extremetracking.com/?reg
Дава достатъчно данни, а също и
https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=bg
също е полезен, а кодът се вкарва, като обикновена html притурка.

frog and roll каза...

Много благодаря! :)

А аналитика съм го вкарала преди месец, но нищо не отчита. Значи нещо не нъм направила както трябва. Но няма значение - тези, които ми показа, ми се виждат добри. :)

Владимир Кабрански каза...

Опс. Не случайно някъде тук съм споменал да не се вярва безусловно на съвет. Току що погледнах в Нямам идея. Кода на аналистика съм го добавил по незнайни причини просто като HTML притурка и работи.Беше отдавна и не помня защо. Опитай и извинявай:(((

Владимир Кабрански каза...

За webmasters tools се добавяше в шаблона. Трябва да съм по-прецизен в съветите.

frog and roll каза...

Оправих се с уебмастъра. Благодаря. :)

Първото отказва нещо да ме приеме.

Владимир Кабрански каза...

Трябва ти акаунт,а при създаването му възможни проблеми са -грешен адрес, дълга парола или ник. Също и знаците в ника.frog'n'roll няма да приеме.После ти дава код и готово.
Опитай пак.

frog and roll каза...

Пробвах 10 пъти все ме връща с някакви наставления за паролата. Какви ли пароли не завъртях и не дава и не дава! Писна ми! Аз няма само с тях да се занимавам... :)

Анонимен каза...

Този бутон за блогкаталог все ме праща при "някакъв човек с главно ч". Кодът за блогер не ми излиза. Трябва ли нещо да коригирам в кода. Аматьорски неволи.

Владимир Кабрански каза...

Първо: Имаш ли акаунт в топблог? Блогът ти добавен ли е там? Ако не е , виж постът тук, как става и каква е последователността. Бутоните са след това и са индивидуални. Не се коригира нищо.

krassy каза...

ох, даже не зная как да си обясня проблема :). Та значи днес погледнах, че коментарите са ми са се изместили точно под заглавието на публикацията (честно и аз не зная как), опитах се да ги оправя, обаче стана пълна каша с цветовете ми и сега не мога нищо да вкарам в ред :(
Признавам си нищо не разбирам от HTML кодове, затова си ползвам шаблоните на блогър и сменям цветовете според техните изисквания от оформление-шрифтове и цветове. Но това, което е станало е, че всичко в моя блог се оцветява според категорията "връзки" и само този цвят се зачита. Някакво помощ като за новобранци?

Владимир Кабрански каза...

Краси, ако не си пипалата кода, не е страшно. Първо за коментарите:Табло за управление- Оформление- Елементи на страницата. Там търсиш -Публикации в блога-това е в средата. Отиди на редактиране на този елемент. Най -отдолу ще видиш -Подреждане на елементите. С мишката просто премести полето за коментарите под поста и запази промените.
За цветовете опитай пак да ги промениш от шрифтове и цветове. Няма логика. Или е временен бъг. Задяй първо цвета на линковете, а после на заглавието, коментари, дата и т.н. Смени цвета на линковете с друг.Ако не стане се обади пак и ще мисля.

krassy каза...

Лошото е, че елементите са си подредени, както трябва в шаблона за публикация, а дори и да реша да ги разместя, си остават пак така. Не зная какво става, последно преди няколко месеца така ми изчезнаха датите (въпреки че им бях дала да се показват), но тогава реших, че не е фатално, може и без дати.
А за цветовете - ами и те са си нагласени, днес и шаблони сменях и пак така си стоят нещата.
Реших просто да споделя, ще пробвам да сложа нещо съвсем различно, най-много да изчезна за известно време :)

Мариана Евлогиева каза...

Имам въпрос, но не за моя блог, а за твоя. ;-) Абе този Блогспот няма ли категории??? Искам да следя неща по определена тема и то хронологично, а не да се лашкам насам-натам. В Уърдпрес блоговете съм свикнала да гледам по категория. А тук как???

Владимир Кабрански каза...

Аз пък в Уърдпрес се чувствам като индианец. Тук има етикети и мисля,че са достатъчни, а който иска може да си направи и категории.Тук е описано как http://www.napravisisait.com/2008/09/blogger-posts-categories.html

Мариана Евлогиева каза...

Ама аз не искам да си правя категории, а питам как да се ориентирам в твоя блог! Има някои интересни за мен неща, които искам да чета последователно.

А моя блог в blogspot.com го създадох само за да имам акаунт тук и да мога по-лесно да следя някои други блогове. Статиите ми са две и никой няма да се обърка в гъчканицата. ;-) Така че спокойно си живея без категории.

А като искам ред, имам си няколко блога на Уърдпрес. :-)

Така че ако се загубиш в Уърдпрес, само ми свирни! ;-)))

Анонимен каза...

Здрасти. Знаеш, че обичам често да сменям темплейти. Сега си сложих нещо за Великден от приятелка, но ми се получиха 2 броя публикации (блог1 и блог2, т.е. всички статии се дублират. Пита ме да запази ли блог1, но с всички други притурки, т.е. запазено е в шаблона. Как да премахна дубъла (смених с обикновен блогърски, но е същото).

Владимир Кабрански каза...

Да си призная, нямам представа защо е така. Все пак ако ме пита дали да изтрие единият, щях да кажа да. Другият вариант е ръчно триене на вторите, но ми е по-интересна причината за да се получи така.

Анонимен каза...

И на мен, Влади, досега не ми се е случвало, а съм сменила сигурно над 20 темплейта, в разни варианти на слагане. Ръчно, в кода на шаблона, не се получи, не го прие нещо. Ще си копирам притурките и после ще ги прибавя, за да дам команда "не ги запазвай", че вървят всички заедно. Мерси.

Анонимен каза...

Това се оказа проблем на самия темплейт, за което аз заплатих с изгубена анкета, която тъкмо набираше скорост.

Бисквитеното чудовище каза...

Здравей! Може ли да те помоля за нещо? :а Възможно ли е да ми пратиш целия си код за скайп емотинките ,че искам да ги имам всичките..понеже при мен нещо не се получава при вграждането на други "емоции" :м Ще съм мн благодарен. Ако може пиши ми на ел-пощата: me@thesown.info

Ирония Идиотова каза...

А пък аз не мога да се справя с проклетата нова добавка"Страница". Искам да си я имам като отделна страница, където да публикувам други неща, освен редовните си, но не ще и не ще. Местих я къде ли не, и все ми висеше като начална без абсолютно никакъв текст, който аз съм вкарала.Вероятно е от шаблона ми или? Влади, помагай :)

Владимир Кабрански каза...

:) Май ми се отвори работа. Ще трябва да изчакаш, защото искам да оформя всичко със скрийншоти и да го опиша хубаво, за да е полезна и за други.

Мариана Евлогиева каза...

Хора, как се добавят приятели в това чудо blogspot.com ???
Аз като върл привърженик на собствен хостинг и Wordpress естествено гледам на blogspot.com отвисоко. :з
Но няколко души тук са ми симпатични и искам да ги добавя, за да следя блоговете им.
Как става това?

frog and roll каза...

Ами трябва да се регистрираш в блогспот и после, след като се логнеш, можеш да си ги добавиш, като натиснеше бутона "Следене", който имат блоговете. На Владо например е под прозореца за писане, на другите е в страничните ленти. Ще ти излизат списък за четене, когато си влезеш в акаунта.

frog and roll каза...

П.П. Ама ти си си направила, гледам. :г

http://www.blogger.com/profile/02283181481510036900

Владимир Кабрански каза...

Пуснах пост със скрийншоти.

Мариана Евлогиева каза...

@Владимир Иванов (krizt)
Къде е този пост?
В коментарите в блога ти в момента виждам някакви адски странни кодове, които допълнително ме объркват. А няма нужда - по отношение на blogspot.com съм си достатъчно сбъркана и без да ми се помага. ;-)

Мариана Евлогиева каза...

@frog'n'roll
Направила съм го, ама без да искам! ;-) Още при регистрацията вероятно системата ми е дала някаква подсказка и аз съм нащракала един куп блогове. А после не знаех как да продължа.
Така че благодаря за отговорите.

Владимир Кабрански каза...

http://drugiyat.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html
Нов пост обикновено излиза най-отгоре на публикациите, независимо от платформата на блога. Нещата не са чак толкова различни.

Мариана Евлогиева каза...

Ааа, не играеш честно - ти писа "пост", а не "нов пост". ;-)
Затова хич и не погледнах началната страница, ами рових за линк тук из коментарите.
А, както вече казах, при мен в коментарите ти се виждат някакви ужасии - едни дълги кодове, май вместо емотикони. Та реших, че ми е по-лесно да питам, отколкото да търся.
Благодаря ти - и за поста, и за линка. :-)

diva каза...

Здравей, Владо!
Та да попитам и аз. :)
Блогер предлага "осигуряване на приходи".
Заслужава ли си човек да се замисля за нещо подобно? И ако, да - предвидил ли си публикация в стъпки и картинки?
Благодаря предварително!

Владимир Кабрански каза...

Самият аз не се интересувам, но доколкото зная това е не е ефективно. Дори някои от професионалните програмисти се отказаха, защото вече се изисква и регистрация по ДДС за изплащане на чековете.

Анонимен каза...

Пак теб да питам, че не намирам информация. Как да премахна връзки към публикация (под коментарите), незнам защо някой хора решават да си линкват собствените страници под моя публикация, не са ми искали разрешение (да не би и от това да печелят, по дяволите :( ).

Владимир Кабрански каза...

:а И обикновено нямат връзка с темата. Така си вдигат трафика. Табло за управление, Дизайн,Публикации в блога-редактилане. Махни отметката -Връзки към тази публикация и запази промените. Ще изчезнат и старите. Ако искаш само под отделен пост, отиди на редактиране на поста и от опции за публикуване долу избери, да не се показват.

Анонимен каза...

За кой ли път - благодаря ти (какво щях да правя без теб ). Оная я блокирах, нагла :ч .

frog and roll каза...

Че кяк успя да я блокираш? Има ли я тази екстра в блогспот? :м

Анонимен каза...

Фроги, не се изразих точно (Влади ми беше споменал, че има такъв вариант, но до трима). Аз просто отрязах връзките към нея). В ТБЛ има блокиране, но не съм съвсем наясно, не съм го ползвала.

frog and roll каза...

Ми в ТБЛ, в класациите и публикациите, преди името на блога има сърчице и хиксче. Сърчицето ти маркира любимите блогове, евентуално да не ги пропуснеш в калъбалъка, а с хиксчето можеш да забраниш показването на други. Аз съм хикснала доста народ, че ме дразни. :в

Анонимен каза...

Мен, като ме издразни някой, посивявам сърчицето, като кликна върху вече розовото.

Мариана Евлогиева каза...

Като гледам, събрали сте се все отбор юначки, дето от всичко най-много обичате да мразите. :-)

На мен пък как не ми се налага никого да блокирам, да му слагам хиксче или да му посивявам сърчицето? Сигурно защото не съм достатъчно мазохистка и не си търся какво да ме дразни? ;-)

frog and roll каза...

Това технически въпрос ли беше? Или отговор? :5а

Мариана Евлогиева каза...

Не, беше тънък намек, че хейтърството също не е технически проблем, а личностен. Явно намекът е бил прекалено тънък. ;-)

Владимир Кабрански каза...

Тук е място за въпроси, а не за приказки.

Ivan Hristov каза...

Здравей Владо, Редовно следя блога и намирам много интересни неща, които ми харесват.
Коригирах кода на моя блог според описанието което даваш за публикации с "кратко резюме" така както си го описал. Да, но не всякога се получава добре. Понякога остава доста празно място преди надписа:"виж цялата публикация" или други аномалии особено когато искам да не се виждат всички снимки в резюмето. Напоследък ми се изгубиха и последователите. Нямам представа къде съм допуснал грешка. Бих те помолил, ако не те затруднява, да влезеш в моя блог и да видиш какво се получава и ако можеш да ми дадеш съвет! Ако прецениш, можеш да ми пишеш на е-маил-адреса, за да не отегчаваме другите ти читатели.
Предварително благодая!

Владимир Кабрански каза...

Не помня да съм описвал публикация с кратко резюме. Самият аз не ползвам подобен тип, съкратени постове, въпреки че ги препоръчват. Имам пробен блог и инсталирах шаблон като твоят, но се получава същото. Най-вероятно е свързано със структурата на поста, но не е само това. Шаблоните,които имат вградена такава функция обикновено работят без проблеми , затова най-вероятно е от самият шаблон. Аз бих потърсил друг. Опитай преди това да промениш броят на публикациите на страница и виж има ли проблеми.
За последователите- възможно е да е временен бъг. Имал съм го и аз, а при Христо Блажев миналата година около месец имаше проблеми.Оправя се сам след време. Опитай да махнеш приставката и след пак да я сложиш след ден.
Освен това прекалено си претрупал блога са притурки. Помисли да ги намалиш. Освен по-бързото зареждане изчезват и някои бъгове.

Ivan Hristov каза...

:ц :ц :ц колко съм задръстен, става дума за това << http://www.tricksforblogger.info/2008/08/blog-post_22.html >> ,хич не съм погледнал, че публикацията е на блогер, като съм го прочел в твоя блог :а
Няма значение, грешката е моя. извинявай за което. По другия въпрос ще се възползвам от съвета ти и ще "поочистя" блога. Много ти благодаря за отзивчивостта!
Бъди здрав!

Topcho каза...

Здравейте :а Страхотен блог, доста неща намерих, прегледах всички постове. Но исках да помоля за съвет за следния проблем: когато някой стане последовател на блога ми, срещам големи трудности да се свържа с него; т.е. не знам как да отворя профила му. Появява се негова иконка и на притурката за последователи на страницата на самия блог, и на листа с последователи на home страницата на blogger. Но и да кликна, се появява само списък с други блогове, към които този човек се е присъединил. Преди най отгоре ми показваше собствените блогове, които човекът води. Сега единствената ми възможност е да претърсвам другите блогове с надежда да открия коментар, който е оставил, и вече като кликна върху името, да ме отведе на профилната страница. А Google friend connect изпращането на съобщения изобщо не работи, и то ми отпада като начин за връзка :/ Аз много се радвам, когато някой ме удостои с честта да следва блога ми :в и ми се иска и аз да обърна нужнто внимание на неговия!
Доста объркан коментар стана, но ще съм ви много благодарна, ако може да ме посъветвате нещо, защото не знам къде греша XP или просто търся на грешното място. Подканвате хората да питат... и аз се възползвам...

Владимир Кабрански каза...

Ако човекът има блог, се показва като кликнеш на иконката.Има хора, които имат профил в гугле, а нямат блогове.

frog and roll каза...

Не само. Има случаи, когато в профилите ги няма съществуващите блогове. Не знам защо. Вероятно човекът първо се е регистрирал, за да може да следи, а по някое време, по-късно, е направил блог. Ако акаунтът е от фейсбука - същата работа.

При мене има няколко такива случая и просто им издирих блоговете чрез търсачката, като пуснах никовете им. Обаче на 1-2-ма така и не можах да открия, може и да нямат блогове.

Topcho каза...

Благодаря :)
Имаха блогове хората, издирих ги по описания начин, но доста време ми отне, и си мислех дали има по-лесен начин.
Мерси пак!

Владимир Кабрански каза...

В профилът на всеки в Гугле има опция- показвай моите блогове. Ако не е активирана или някои блогове нарочно са скрити няма начин да се видят.

Admin каза...

Здравейте, наскоро си направих блог в Blogger, смених му шаблона, флавикон иконата, сложих му домейн .com и махнах навигационната лента. Сега единственото нещо което напомня на Blogger е една притурка "Предоставено от Blogger." Позволено ли ми е да махна въпросната притурка или е против правилата на Blogger?
Прочетох правилата и стигнах до следното нещо:
"Don’t remove, distort or alter any element of a Google Brand Feature."
Blogger счита ли се за Google Brand Feature? Не съм наясно с политиката. Моля някой по-запознат да помогне!

Владимир Кабрански каза...

Аз не съм запознат, а и не мисля, че от гостите тук, някой може да ти помогне. Можеш да питаш във форумът на ТБЛ, ако имаш профил там или фирмата, към която е хостингът ти.

Admin каза...

Какво е ТБЛ? Въпросът може да е смешен, но както споменах блогът го създадох наскоро и още не съм наясно с нещата. А иначе блогът ми се хоства в Blogger.com

Мариана Евлогиева каза...

@Admin, Blogger e търговска марка на Гугъл и най-вероятно точно това се има предвид под "Google Brand Feature". Виж тук:

http://www.google.com/permissions/guidelines.html

ТБЛ е TopBlogLog, а форумът му е тук:

http://topbloglog.com/forum/

Виж форум "Помощ":

http://www.topbloglog.com/forum/forum.php?id=5

Admin каза...

Благодаря за информацията, Мариана! Ще се допитам и до форума, който ми даде. Точно това ме притеснява и мен - "Google Brand Feature". Но пък в същото време, хората масово си сменят флавикон иконите и махат навигационното меню, които може би също се считат за запазени марки. Още веднъж благодаря и всичко най-хубаво!

Владимир Кабрански каза...

Видях притурката. Тя е по-желание и не е задължителна. По-скоро нарушение може да е фавикона :)

Admin каза...

Значи ще я махна. Благодаря за бързите отговори!

Admin каза...

Здравей, имам едно питане относно поставяне на бутон на свежо. Когато сложа кода ми излиза следния бутон:

http://img844.imageshack.us/img844/3662/svejo.png

а аз искам да е този, който показва броя на гласовете и на който като кликнеш не те пренасочва към свежо, а само ти отчита гласа. В сайта на свежо nе успях да намеря отделен код за това. Кода е само един.

Също така като кликна на бутона "добави" и се опитам да добавя сайта ми показва следното:

"Наложена е забрана на този сайт!

Най-вероятно сайта е нарушил някое от условията ни."

Но като влезна в свежо статията си е там. Нормално ли е това?

Въпросите са малко новобрански :)

Владимир Кабрански каза...

Напоследък почти не се интересувам от свежо. Добавял съм само стандартния бутон и дори той е излишен. Сложи си някой комбиниран за добавяне.
За грешката- или си копирал неправилно кода, което е лекият вариант, или пък наистина сайта ти е блокиран. Пиши все пак на админите там. Ще разбереш точно, пък и затова взимат заплати:)))
Аз не мога да помогна.

MarMar каза...

Днес си дръпнах нови шаблони за блога си, сложих го, но не мога да открия мястото от където се редактира блога, от къде се публикува, от къде се отива в контролния панел. Няма ги и кръстосаните ключета за редактиране на притурките. С няколко шаблона пробвах все едно и също.Май ще се откажа.

Владимир Кабрански каза...

По лесно се управлява блога от контролно табло. Там има всички екстри и дори повече отколкото трябват.

Nili Events каза...

Здравейте.
Днес сложих нов тамплейт на блога си.
http://nilliwings.blogspot.com/ Помогнете ми да махна лентите от страни (снежинки), които останаха. Тамплейта е без тях. Искам да остане бял фон.
Благодаря Ви.

Владимир Кабрански каза...

Виж, мога да махна изображението, което е гръб на блога за минута, но ми трябва поне половин час да го обяснявам тук, особено ако не си се ровила сама в кода. Вероятността да сбъркаш е голяма, затова моят съвет е намери си шаблон, който ти харесва, такъв какъвто е.

ish2010 каза...

Здравей Владо!
Имам блог в Blogger, в който искам да сложа допълнителна страничка с често задавани въпроси. За създаването на страничката е ясно, обаче с функционалността имам проблем. Искам да бъде както всяка нормална страница за отговаряне на често срещани въпроси - т.е. изреждам въпросите в списък и всеки въпрос от списъка да линква към съдържание по надолу в страницата, където е описанието му. Когато се кликне върху даден въпрос да се отива директно на това описание. Както страницата за въпроси и отговори на blogger примерно. Пробвах да търся код, който да ми свърши работа, но не успях. Надявам се да удариш едно рамо

Владимир Кабрански каза...

Не мога да ти помогна. Аз бих пуснал отговорите като постове, а след това вкарал линковете в пост, а не в страница. Така е по-добре за Google.

Мира Михова каза...

Здравей,
Добавих автоматичното публикуване от блога на фен страницата във Facebook, но от известно време след всяко публикуване на статия в блога на фен страницата ми излиза следното съобщение: "Тази Страница не е публикувана. За да направите тази Страница публична, публикувайте тази страница." След като избера публикувай и ми дава грешка. След много опити в някой момент се получава. Мисля си, че проблема може да е в някаква настройка на networkedblogs, но дали е така. Имате ли идея къде може да е проблема и как да го отстраня?

Владимир Кабрански каза...

Мира трудно ми е да кажа, защото нямам подробностите. Доколкото разбрах, става въпрос за публикации от блога на сайта. Възможни причини- проблем с емисията, ако сте променили нещо в нея. Видях,че и профила за фейсбук в сайта ви не е публичен.Тоест външни хора не могат да го видят. Мисля,че се правеше публичен от настройки. Ако не е няма начин приложение, каквото е NetworkedBlogs, да публикува нещо на страницата. Ако там всичко е наред, пишете на поддръжката на фейсбук.

Мира Михова каза...

Здравей Владо,
Благодаря ти за бързия отговор. Неразбрах обаче какво имаш в предвид под "профила за фейсбук в сайта ви не е публичен". Прегледах настройките на страницата във фейсбук и не открих такава, но опитите продължават :)

Владимир Кабрански каза...

При първото посещение, бях логнат но не ме допусна в страницата във Фейсбук. В момента, доколкото видях, постовете се публикуват на страницата. Предполагам вече си намерила от къде да я направиш публична.Ако не от Редактиране на страницата- най-отгоре има-Определете достъпа.

Васил каза...

Здравейте! Искам да попитам, как мога да направя една страница начална. Писна ми всеки път, когато реша да публикувам нова страница, да измества началната?

Владимир Кабрански каза...

В Блог на деня използвам притурка за текст с описанието на блога, поставена под хедъра, която се показва винаги над последния пост. Може би ще ти свърши работа.

Васил каза...

Ами много Ви благодаря, сега ще пробвам как ще стане!

Васил каза...

Жалко, при мен не стана номерът! Ще я карам по стария начин. Още един път Ви благодаря!

Васил каза...

А как трябва да центрирам системата за рейтинг, в момента ми е във ляво?

Мира Михова каза...

Владо здравей отново :)

Интересното е, че страницата по принцип е публична, а изпада в това състояние/да не е публична/ след като се публикува новия материал от блога на страницата..

Васил каза...

Здравей Владо! Искам да те питам дали знаеш някакъв скрипт: колко пъти е посещавана една страница. Имам сайт за онлайн филми, и ми трябва скрипт колко пъти е гледан един филм (й този става)?

Владимир Кабрански каза...

Мира, най-добре е да пишеш на поддръжката на Фейсбук.
Dzvera , мисля , че някои броячи имат опции да показват и посещенията на отделните постове. На първо време статистиката на блогер също го прави. Не съм програмист и се опитвам да споделям тук по-общи неща, които са полезни за повече хора. Защо не ползваш за такива търсения Гугъл? Дава повече и готови резултати.

shareniika каза...

Опитвам се да си кача малко снимки за новия пост, но получих съобщение:
"Ами сега! Мястото ви свърши. Купете още хранилище.
Снимките се съхраняват в профила ви в Picasa Уеб Албуми и се включват в безплатната ви квота от 1 ГБ за снимки. Допълнителното хранилище, което купите, се споделя от Gmail, Picasa Уеб Албуми и Google Документи и е в добавка към безплатната ви квота. Научете повече"
То хубаво, че ме пращат да науча повече /то не, че нещо разбрах/ и да си купя място, но дали няма друго решение на проблема?
Истина е, че доооста снимки са се получили в блога, но това пък ми беше идеята - снимки да споделям.
Благодаря, предварително!

Мариана Евлогиева каза...

@shareniika, един гигабайт за снимки хич не е малко място - сериозни сайтове на туристически агенции с много снимки имат в пъти по-малко!

Помисли си дали наистина ти е необходимо да съхраняваш снимки с излишно високо качество и излишно големи размери. Ако ги ползваш основно за блога си - категорично не. И за други цели да ги използваш, пак вероятно не ти трябва да са толкова големи. Така че ако оптимизираш размера на снимките ПРЕДИ да ги качиш в Picasa, можеш да държиш там поне 5-10 пъти повече снимки в 1 гигабайт.

Конкретен пример: В последната ти публикация http://shareniika.blogspot.com/2011/02/blog-post_14.html първата снимка, както се вижда в текста, е само 17 KB. Но като кликна върху нея, вече се отваря друга - 203 KB и с размери 1600x1200. Тези размери са излишно големи, защото така или иначе снимката не се побира на екрана на най-масово използваните монитори, като имаш предвид и че част от екрана е заета от разните барове на самия браузър. Например при мен се вижда около 1/4 от снимката. Не знам колко голяма е снимката-оригинал - може би 2-3 MB. Това е от 10 до 100 пъти повече, отколкото ти е необходимо за Интернет.

Така че според мен най-лесното е да обработваш снимките преди качване в Интернет. При другия вариант - да си платиш или да използваш още един акаунт или друг подобен сайт - мястото пак ще свърши бързо, ако не се използва рационално.

Владимир Кабрански каза...

@shareniika,Мариана Евлогиева е права, че снимките е хубаво да се обработват и намаляват преди качване, но това за в бъдеще. Сега вариантите са два- лошият е да се опиташ да освободиш място, като изтриеш излишните от Picasa, само че тогава ще изчезнат и от блога.Все пък погледни- те са сортирани в папки и може да имаш излишна. Вторият както и Мариана, е споменала-да преметнеш малко блогер- направи си нов профил, прехвърли правата за блога на него и ще имаш отново място, както в началото.

shareniika каза...

Мариана, Владо, много ви благодаря за бързите отговори! Видяло се е... ще си имам нов профил и малко работа преди да качвам снимки.
Усмихнат ден желая! :):)

Yanita Pavlova каза...

Не знам какво точно трябва да питам, но се сблъсках с много странен проблем. Почти сигурна съм, че прехвалените СЕО специалисти си правят поредния експеримент или наглостта в бг нета стигна до там, че да лепват сайта си върху очевидно добре работещ блог като моя. Извинете ме за многословието, много съм ядосана.

Проблема е следния:
В “Хубава жена“ има промоционални статии с козметика и парфюми. Съвсем случайно открих, че към тези теми се е лепнал някакъв празен блог, направен на WordPress. Адреса в браузъра съвсем не е адреса на моята тема, излиза темата ми с чужд много странен адрес и в браузъра пише нещо, което не съм писала аз. Май не обясних както трябва, ето линковете, те могат да ви покажат по-добре проблема:

адреса на моята статия:
http://prittywomanstyle.blogspot.com/2009/05/blog-post_24.html

същата статия със странен адрес: http://xqnv.com/

ако скрулнете до долу ще видите блог без съдържание, а в браузъра пише Маркови...дрън дрън...и препратка в страни към сайт с готварски рецепти.
Какво е това? Мога ли да го махна някак или трябва да чакам анонимния хакер да благоволи.

Мариана Евлогиева каза...

@marta, стана ми интересно, понеже към няколко мои сайта наскоро се опита да се лепне един вирус и мислех, че става дума за същото.

Но в момента не виждам при теб проблем - твоята статия се отваря нормално, на другия адрес се отваря друг блог с едно бъгаво копие от http://маркови-парфюми.net/.

Явно някой периодически "заимства" от чужди блогове.

Ти как разбра изобщо, че това се е случило? Някакъв коментар ли имаше в блога ти, пинг или някакъв друг сигнал?

Питам, понеже явно това не е единичен случай и е хубаво да знаем повече подробности за тази практика.

Владимир Кабрански каза...

@marta, видях, че вече крадецът е изчезнал. От това, което видях от работата, беше огледално копие на твоят блог, въз основа на емисията му. Не зная какъв е смисълът, защото Google, би трябвало да игнорира резултатите от него, като дублирано съдържание. Единственият начин да се добереш до този човек е, ако успееш да разбереш на чие име е регистриран домейна, но нямам познати в тези среди.

Мариана Евлогиева каза...

whois.domaintools.com няма информация за собственика на xqnv.com, нито на Recepti.eu - сайта, към който има линк във въпросния блог и с който най-вероятно е свързан.
Но Recepti.eu има поне форма за контакти и страница във Фейсбук, където можеш да ги напсуваш. ;-)

Не е съвсем точно, че Гугъл ще игнорира дублираното съдържание. Ако на страницата на xqnv.com се сложи някакво собствено съдържание и после - извадки от плагиатстваните блоговете, ще се генерира уж уникално съдържание. Ако нямаше полза от копирането, нямаше да ги има и десетките комерсиални сайтове-агрегатори.

Само че тези явно още се учат как се прави. ;-)

Yanita Pavlova каза...

Проблема се оправи за час. След като писах тук, написах постинг и във форума на TopBlogLog. Или виновника е видял написаното или някой го е уведомил, но веднага се махна от блога ми. Съжалявам, че не направих шотове на екрана и не снимах кода на въпросното нещо. Сега няма как да разнищим какво точно беше това, а ми се искаше да дам по-широка гласност на проблема, за да видят повече хора и да проверят блоговете си.
Намерих линка на xqnv.com съвсем случайно докато разглеждах вчерашните влизания в “Хубава жена“ през гугъл анализи. Оказа се, че тариката се е подвизавал 10 дни в блога без да разбера. Имам 300 теми, не мога да ги следя постоянно, а и нямам навика непрекъснато да проверявам статистиката.
Подозренията ми са насочени към собственика на въпросните готварски рецепти, нищо че “whois.domaintools.com няма информация за собственика“. Като се поразрових из TopBlogLog попаднах на това: http://coffebreak.info/ot-men/recepti-i-edin-malak-seo-eksperiment/
Събрах 2 и 2 - вероятно е същия безработен СЕО специалист :а Нямам доказателства и не съм се разправяла с никого. Жалка картинка... Чудя се на логиката на такива уеб мастери - не е ли по- просто вместо да хабиш енергия за номера, измами и тарикатлъци, да си направиш готин сайт.
Лично аз винаги съм залагала на добре написани теми и красиво оформени страници за хора, не за търсачки.
Какво беше това според вас? Има ли начин да се предпазваме от подобни кражби? А на този празен сайт, каква му е далаверата?

Мариана Евлогиева каза...

@marta, на твое място директно бих питала Андон Иванов. Не го познавам, но следя блога му. Не мисля, че това е негово дело, защото е много неграмотно направено, а той не ми изглежда некомпетентен.

SEO-специалистите работят по определен проект за известно време. Сайтът с рецептите едва ли е лично негов и може отдавна да няма нищо общо с него.

Васил каза...

Здравей Владо! Трябва ми скрипт за последни публикаций?

Владимир Кабрански каза...

Има в притурките на блогер.Добавяне на притурка- Представени- Recent Posts . Оформяш и запазваш.

Васил каза...

Това е лошото че като ги задам, не ми излиза нищо!

Владимир Кабрански каза...

Емисията на сайта наред ли е?
Иначе ето ти два адреса, където са кодове. Не съм ги пробвал.

http://www.madtomatoe.com/recent-posts-widget-2/

http://www.blogsolute.com/recent-posts-widget-for-your-blog/22/

Васил каза...

Благодаря ти Владо. Оправих си всичко. С малко редакция по скриптовете, и взе че стана. Още веднъж ти благодаря!

ven4er каза...

Моля, поправете грешката по-долу и отново изпратете шаблона.
Шаблонът не може да се обработи, защото не е с правилен формат. Проверете дали всички XML елементи са правилно затворени.
Съобщение за XML грешка: The content of elements must consist of well-formed character data or markup.

Дава ми тази грешка и не мога да си поставя флави икона. :б

Владимир Кабрански каза...

За съжаление не мога да видя кода, а тук не можеш да го визуализираш. Прати ми го на имейла- vladi_1965@abv.bg и ще го погледна. Възможно е и да не го слагаш на правилното място.

Yanita Pavlova каза...

Вече мислех, че няма какво да ме изненада в родната ни блогосфера, но не било така.
От 14 март до днешна дата bejatblog блогспот точка ком, е копирал и публикувал 37 теми от Хубава жена. Нищо ново под слънцето, не за пръв път ми крадат съдържанието, макар че тези мащаби надминаха досегашните рекорди. По-странното в случая е, че въпросния “блогър“ си прибира стари теми - от 2009, 2010 и публикува всичко наред, заедно с етикетите ми, банерите в темите, препратките към други теми от блога ми - всичко. След това публикува откраднатата тема със стара дата. За да не съм голословна ще дам пример:

тема публикувана в bejatblog на 25.01.2010:
http://bejatblog.blogspot.com/2010/01/2010.html
е откраднатата от 26.01.2010 тема на Хубава жена:
http://prittywomanstyle.blogspot.com/2010/01/2010_26.html
Няма как да го е публикувал на 25.01.2010 реално, тъй като първото влизане в Хубава жена е от 14.03.2011 за това пък е написал дата ден по-рано от реално публикуваната тема в Хубава жена....и така всичките 37 теми

Какво е това? Очевидно е, че тариката прави архив със старо съдържание, клонирайки блога ми? Някой може ли да обясни какъв е смисъла на подобно нещо, така излиза че моите стари теми той ги е пуснал ден преди мен. Не мога да намеря профила на въпросния блогър. Някой може ли да ми помогне? Какво печели тоя, опитва се да излъже адсенсето ли? В кода на блога му виждам рекламни карета. Какво ще ме посъветвате да направя?
...този път наистина ще взема да подам сигнал...

Владимир Кабрански каза...

marta , честно казано вече нямам илюзии, че някога нещата ще се оправят. Опитай тук за сигнал - https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?pli=1
Виж и това
http://www.cybercrime.bg/bg

tcvetelinka каза...

Вчера вечерта късно попаднах на това
http://daizhc.appspot.com/0/?url=L21vYy50b3BzZ29sYi5ha25pbGV0ZXZjdC0yMDAyeXphcmMvL0EzJXB0dGg=

Целият ми блог се намира на горния домейн, а моят е
http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Не знам, какво, къде и как да постъпя, но тези случаи май са зачестили...

Владимир Кабрански каза...

Да, видях и други блогове, но нямам представа, кой и защо го прави. В последния пост тук съм дал адреси за подаване на сигнал до Google.
http://drugiyat.blogspot.com/2011/04/google.html
Поне това може да се направи, въпреки че на 100% онзи не е индексират.
По ефективно е на се пише на хостинг-компанията, но е трудно да се установи.

Magi Yordanova каза...

Владо, много неща промених в блога си благодарение на отличните ти съвети!!! Да попитам сега и аз на свой ред:

В Настойки/Имейл и мобилно устройство/Опции за публикуване/Адрес за публикуване по имейл/ имам имейл адрес с формат хххх.ххххх.@blogger.com Няма лошо, но как да го използвам и проверям?

Владимир Кабрански каза...

Виж опциите на страницата. В зависимост от тях всеки изпратен имейл на този адрес, ще се публикува в твоя блог.Опцията е правена за публикуване от мобилни устройства.

Magi Yordanova каза...

Сърдечно ти благодаря за отговора!

Magi Yordanova каза...

Отново съм аз :)))) Направих си фен страничка на блога във Фейсбук. В дясно на страницата един "бърз съвет" ме подканва да си направя Фейсбук обява.... въпроса ми е дали е платена, и ако има уловка каква е?

Владимир Кабрански каза...

Платена е, но повече не зная.

Magi Yordanova каза...

Това е достатъчно инфо за мен, благодаря ти!

Unknown каза...

Здравей, Владимир!

И аз имам въпрос. В блоговете, които са сложили блога ми в рубриката "Моят списък с блогове", моят блог излиза с много стара публикация, а не с актуална? Например - излиза, че съм публикувала преди месец, а аз имам поне десет публикации след това. Къде греша?
Поздрави!

Владимир Кабрански каза...

Не зная, Соня. Наскоро попадвах на същия случай. Възможни причини, са спиране на емисията или грешна дата и час. Всичко беше наред, но въпреки това, емисията се движеше със закъснение.

Unknown каза...

Благодаря ти, Владимире! Явно някъде по трасето става проблемът. Успешен ден! :)

Unknown каза...

Здравей Владо! Как мога да кача към блога си в Blogger споразумение от Creative Commons? Направих договор, но не знам къде да го поставя в програмния код на "дизайна". Благодаря предварително за отговора и се извинявам, ако има зададен такъв въпрос - не съм го видяла.

Владимир Кабрански каза...

Всъщност не ти трябва договор.Това, което си сложила отдолеу в блога ти е достатъчно и прекалено ограничително. Много хора не знаят, но ако няма правила за съдържанието в даден сайт, всяко използване трябва да се одобри от собственика индивидуално. Ако все пък искаш да цитираш няькой типов договор в Creative Commons, просто го направи с притурката за текст и дай линк към типовия договор.

Unknown каза...

Много благодаря за отговора, Владо! Поздрави! :)

www.Bulgaros.net каза...

Здравейте Владимир. Може ли да ми кажете как да разделя заглавката в BLOGGER на 2 и в дясната половина да поставя рекламите си от Google. Благодаря ви предварително. Иван Иванов www.Bulgaros.net

Владимир Кабрански каза...

Най-добре е да си потърсиш готов шаблон. Има такива в нета. Иначе ако не си наясно с кода, къде и какво трябва да вкараш, само ще объркаш всичко.

www.Bulgaros.net каза...

аз горе долу разбирам. Иска ми се само да мога да разделя заглавката на две. И никой не може да ми каже как точно става. Всичко сам съм си направил досега с помощ от нета и с питане. Моля око някой може да ми помогне. Благодаря.

Unknown каза...

Владо, привет предНовогодишно! :) Не е въпрос - но разбрах защо връзките, които други блогъри са сложили в своя блог към моя излизат с публикация от три месеца назад. Питах тук преди и реших да пусна отговора, ако е удобно. Грешката беше в мене- в "Настройки" - "Емисия на сайта" - в полето: "URL адрес за пренасочване на емисията с публикации" по неизвестни причини бях написала другия си блог. Явно там е бил проблемът.Когато го изтрих и оставих това поле празно - нещата се оправиха.
Поздрави!

Ellie каза...

Привет и честита Нова година!
Преди около два месеца си направих блог и до този момент не съм имала проблеми при публикуването. Вчера се опитах да направя публикация, но при публикуването текстът се повреди - появиха се големи букви на латиница и много проценти /вероятно обяснявам като индианец, малко ми е неудобно/. Струва ми се, че преди публикуването забравих за сложа етикет на публикацията. Запазих повреденото съдържание като чернова. Интересува ме дали мога по някакъв начин да възстановя съдържанието и как да избягвам за в бъдеще подобни проблеми.

Владимир Кабрански каза...

@Ellie, от описаното предполагам, че не е повреден текста. Просто си преминала неволно в режим но публикация- Редактиране на HTML кода. Аз го използвам като основен, но повечето хора работят в режим- Нова Публикация. Отиди на редакция на запазената чернова. Погледни над полето за текста и ще видиш три възможности:
Редактиране на HTML кода
Нова публикация
Визуализация
Избери Нова публикация и би трябвало всичко да се оправи.

Ellie каза...

Уви за жалост не е това-това беше и моята първа идея, но написаното не се появява никъде.

Magi Yordanova каза...

Честита 2012 година, да сте живи и здрави всички блогъри!!!
А сега да споделя и моят проблем - написах публикация и искам да я споделя във Фейсбук, но не става. Опитвам от два дена и не ще нито в профила ми, нито в страницата ми. Ако имаш някаква идея защо така се получва, защото други статии мога да споделям, а от моят блог не.
Благодаря :)

Владимир Кабрански каза...

Маги проблемът не е технически, а е от фейса. Така че, по-скоро трябва да потърсиш отговор от тамошната поддръжка.

Magi Yordanova каза...

Благодаря, ще се мъча с фейса :)

Unknown каза...

Привет, Владо! Имам един глупав въпрос...
Не знам как да включа RSS емисия към профила си в иГугъл на блогове, които чета, но нямат FeedBurner? Мога ли да добавям (да се субскрибирам към) RSS на блогове без ФийдБърнър?

Аз сложих ФийдБърнър на моя блог според твоите указания и веднага се ориентирах как да добавям блогове, които аз да чета - в iGoogle го правя. Но там мога да добавя само блогове с добавен ФийдБърнър - другите са ми "тъмна Идния" - като цъкна на "RSS" бутона в съответния блог и ми излиза една безкрайна страница с букви, цифри и т.н. - нещо като програмен код. Не знам дали е ясен въпросът ми? Ако не е - извинявам се!
Поздрави! :)

Владимир Кабрански каза...

С изключение на някои, които си мислят, че правят SEO и такава, които поради незнание са спрели емисията на блога си всички сайтове имат. Ако не можеш да откриеш, най-лесния начин е да опиташ това:
http://URL на сайта /feeds/posts/default
Работи дори за сайтове пренасочени през FeedBurner.

Unknown каза...

Владо, благодаря ти много! Но не мога да разбера как да адна към профила си в iGoogle някой блог по такъв адрес - при блогове, които са задали добре Абонамент - още при кликването върху иконката излизат различни опции: Гугъл, Яхуу, и т.н. (четци?) , аз избирам моя и оттам нататък е лесно.

Unknown каза...

П.П. Ще дам пример - не мога да се абонирам за постове на блога "Объркваща работа" - http://byrkanica.blogspot.com
Има абонамент по и-мейл, аонамент за коментари, но за постове няма. И съответно не мога да го адна в профила си, откъдето мога по-лесно да следя блоговете...

- каза...

Здравей, имам проблем с публикуването на повече от една снимка.След първата получавам съобщение, че този сайт(блогер) не е защитен и е силно препоръчително да не пращам лична информация.От там нататък каквото и да правя, не мога да кача втора снимка.Молба за помощ:)

Владимир Кабрански каза...

Причината не е в блога ти. Най-вероятно е нещо в настройките на антивирусната или браузъра. Хроум доколкото зная има подобни изпълнения. За съжаление трябва някой на място да види. Можеш да опиташ да изтриеш историята на браузъра, ако не го правиш, но не вярвам да помогне.

- каза...

Благодаря ти за отговора:) Проверих браузъра, опитах и с друг-проблемът си остана.Сега ще се опитам да видя антивирусната с какви настройки е,а ако не се справя, ще търся помощ от приятел:)
Още веднъж ти благодаря за отзивчивостта и добротата, бъди здрав!:)

Magi Yordanova каза...

Привет, отдавна търся начин да редактирам/изтривам етикети в блога си, но не намирам. Възможно ли е изобщо и как?

Благодаря предварително!

Владимир Кабрански каза...

Маги, зависи какво ти трябва. Ако е за единичен пост, най-лесно е като редактираш самия пост, но това го знаеш.В блогер има и система за групово редактиране на етикети, но внимавай като го правиш. Отиди на редактиране на публикации. Над поставете има-Действия с етикети.Сложи отметки пред постовете , на които искаш да коригираш етикета. можеш да избереш и всички постове с отделен етикет от полето вляво. След това кликваш на Действия с етикети и от падащото меню избираш, избираш новия или създаваш нов етикет . Не съм писал за това тук, а ще е полезно.

Magi Yordanova каза...

Владо, много са полезни съветите ти! Тук има най-много отговори на мои въпроси относно управляването на блоговете.
Благодаря ти!

Magi Yordanova каза...

Пак съм аз с въпрос към теб - искам да си добавя втора притурка под заглавката, като я взема от страничната лента, но нищо не мога да разместя. В инструмент за дизайн на шаблони опитвам, хващам с мишката ни нищо не помръдва :(
Да не би да може само една притурка да се слага под заглавката?

Владимир Кабрански каза...

Маги, шаблонът ти е стандартен, така че би трябвало да става.Ако не може под заглавката, опитай преместване над притурката за публикации.

Blockmann каза...

Kak da si smenq shablona s nqkoi drug koito mi hareswa? please pomognete mi!
skype: amerika981

Владимир Кабрански каза...

Първо виж това:
http://drugiyat.blogspot.com/2009/09/blog-post.html
От Таблото за управление избери Настройки. След това Оформление. След това в лентата потърси Инструменти за дизайн на шаблон. Там можеш да създадеш сам, какъвто шаблон пожелаеш. Можеш да експериментираш смело.Докато не запазиш промените при напускане на страницата, още ще си със стария шаблон.

100yanka каза...

Здравейте,
днес забелязах, че като отворя публикация кликвайки върху заглавието и не се отваря линка към самата публикация. Линка в адресбара си остава същия като на началната страница. Иначе публикацията си се отваря. Единствения начин да получа линк към публикацията е като цъкна с десен бутон върху заглавието. Или като разгъна публикацията отдолу. Има ли някакъв начин да го оправя и директно от кликване върху заглавието на публикацията да се отвори URL-а на самата публикация?
Става въпрос за този блог: http://gotvenetokatohobi.blogspot.com/
Благодаря :)

100yanka каза...

Оправих го :а Извинявам се за безпокойството :и

Magi Yordanova каза...

Владо, има ли някакъв бутон за принтиране на публикация? Много е практично, особено за блога ми - тематиката му е такава.

Поздрави, Маги :)

Владимир Кабрански каза...

Не мога да си спомня. По принцип страницата може да се отпечати с клавишна комбинация -CTRL+P. Друг вариант е опцията в стандартните бутони на блогер за изпращане по имейл. След това всеки имейл има опция за разпечатване.

Magi Yordanova каза...

Благодаря ти, ще пробвам и с клавишната комбинация :)

Unknown каза...

Здравейте, имам проблем с редактирането и публикуването в блога си. Появява ми се грешка bX-gseuou...
Ще съм много благодарна да ми отговорите:)

Владимир Кабрански каза...

Не ми се е случвало, нито съм чувал за тази грешка. Порових се доста в Гугъл и това, което намерих е свързатно по-скоро с браузъра отколкото с проблеми с блога. Няма точна инфирмация, но най-често се получава при използване на стара версия на IE. Ако си с такъв браузър опитай мозила или хроум. Прати и сигнал използвайки прозорчето долу вдясно- Изпретете отзиви. Не отговарят, но до седмица две отстраняват проблема.

Таня каза...

Здравейте , не съм наясно как да си направя код към бутон на блогът, оформих картинката , но не мие ясно как се добавя въпросният HTML код, има картинка, но отдолу липсва маркерът
Благодаря,
Честита Нова Година!

Владимир Кабрански каза...

Много не ми е ясно, за какво ще ти служи това. Доколкото виждам това нещо като банер. Виж тези два поста, може да са ти полезни:
http://drugiyat.blogspot.com/2010/05/html.html
http://drugiyat.blogspot.com/2010/12/blog-post_21.html

Таня каза...

Не съм добра в обяснение на нещо , което е малко далечно от моите възможности, това което имам за идея е когато се копира кодът под картинката-бутонът/ във друг блог да прави връзка към моят блог не знам дали е , пример ето така изглежда моят бутон/http://vse-nemi-ostava-vreme.blogspot.com/ вдясно изписан блогът ми в квадратче и логото
а би следвало да е като този, освен лого и отдолу с адрес, давам произволен пример http://tuesdayalchemy.blogspot.com// от лявата страна в червено квадратче логото на сайта и отдолу има изписан маркер,
Дано да съм обяснила по добре, двата поста от твоят блог са за други притурки

Благодаря,

Владимир Кабрански каза...

Двата поста ще ти свърщат точно работа. В единият е описано как да направиш кода за бутона, а в другият как да го оформиш, за да могат хората да го виждат и копират, ако желаят.

Kati каза...

Здравей Владо и Честита, спорна и късметлийска 2013 ти желая.
Имам следното питане - в темплейта който ползвам за блога си има някаква настройка и в началната страница не се показва форма за коментари. Трябва да кликнеш в самата публикация за да видиш има или коментари и да пишеш. Много хора обаче не се сещат да го направят. Опитах да променям неща по кода на шаблона но не можах да се ориентирам. Дали можеш да помогнеш?
Благодаря предварирелно

Владимир Кабрански каза...

Във всички блогове е така. Можеш да покажеш обаче коментарите лесно без да пипаш шаблона. От Табло за управление- Оформление- избираш редактиране на притурката за Публикации в блога. След това поставяш отметката да се показва броя на коментарите и запазваш промените.

Kati каза...

Благодаря за бързия отговор, но уви не става така. Тази отметка съм я сложила отдавна, но въпреки това под публикациите на първа страница не се изписва броя на коментарите.

Borislav Alexandrov каза...

Опитах да търся дали е писано тук нещо такова, но не намерих нищо.
Значи имам един сайт които си правих с html(css)мой авторски си е. Как мога да го конвертирам правилно за Блогъра за да си го кача там. Може ли примерно някакъв урок или нещо подобно или програма с която да се конвертира правилно. Ако имаш някаква представа разбира се.

Scent of style каза...

Здравей, Влади! Искам да попитам как да приложа информация за себе си, непосредствено до снимката в блога ми. Прегледах опциите в настройките, пробвах с редактиране на профила ми, но нищо не се получава.
Поздрави!!!

Владимир Кабрански каза...

Профилът ти е в гугъл плюс, затова там трябва да попълниш каквото искаш в графата Представяне. Тогава текста там ще излиза и в профила ти.

Scent of style каза...

Благодаря за съдействието!

Rada каза...

Zdravei i ot men :) Izvinqvam se za latinicata, no v momenta nqmam kirilica. Predi dva dni si napravih blog v Blogger, napisah si imeto na bloga, URL adresa (beshe OK s imeto) i shablona si izbrah i kato go sazdadoh ne se poqvi nishto, toest v profila mi v Google nikade ne mi izliza moqt blog, nito nastoikite, nito da pisha nito nishto.... Tyrsih v tehnite FAQs no nikyde nqma nishto spomenato za tozi problem. Mnogo e stranno, zashtoto vsyshtnost bloga e sazdaden (visione.blogspot.com) no na men ne mi izliza v moq profil i nito moga da go redaktiram, nito da go oformq ili da pisha v nego. Predpolagam, che reshenieto e neshto elementarno, no tyi kato sam nova i rovih navsqkyde, nishto ne otkrih, zatova ti pisha. Blagodarya predvaritelno i se izvinqvam otnovo za latinicata. Pozdravi

Владимир Кабрански каза...

Не мога да ти помогна. Блогът наистина изглежда странно,празен е, а трябва да има поне някои притурки по подразбиране. Възможно е причината, да е в това, че гугъл обединява приложенията си и за блогер слага по подразбиране профила в Google+.

Aксиния Баева каза...

Привет!

Имам аз едно питане - от скоро забелязах, чр абонамент по мейл в блога ми не работи. Всъшност идея нямам дали е работел изобщо. Сложила съм такава притурка отдавна, но не съм я тествала. Сега тествах с два различни мейла и нищо не става. Когато уж се абонирам, не ми изписва смущаващи съобщения, но след това не получавам никакви мейли. Можеш ли помогна?:) Благодаря предварително!!!

Владимир Кабрански каза...

Това, за което се сещам, че че си спряла или неправилно задала емисията на блога. Освен това, имейлите за постовете идват с десетина часа закъснение.

vladokis каза...

Здравей,
Можеш ли да ми кажеш как да изтрия притурка на блога.Притурката е за HTML код.Но сега не мога да го изтрия.
Благодаря предварително

vladokis каза...

Здравей,
Можеш ли да ми кажеш как да изтрия притурка на блога.Притурката е за HTML код.Но сега не мога да го изтрия.
Благодаря предварително

Владимир Кабрански каза...

Предполагам, че става въпрос за притурка, която е останала от стар шаблон. Получават се такива неща и премахването им е трудно.
Може да се изтрият директно в кода, но затова трябва да се знае, какво точно се търси. Другият вариант и смяна на шаблона, но не с качване на файл, а като се изтрие кода и новия се копира в полето. Ако не пречи, не я пипайте.

vladokis каза...

Ами това е че реших да вкарам един HTML код в притурката за HTML/JavaScript и след това реших да го премахна,но няма бутон за премахване или изтриване.Най-интересното е,че имам друга притурка за HTML/JavaScript и там като дам редактиране вътре го има този бутон за премахване.Не мога да разбера какво става,честно!!!

D.Veselinova каза...

Здравейте,
Имам проблем. В навигационната лента за оформянето на нова публикация ми изчезнаха един куп неща. Не мога да подравнявам текста, да го центрирам и т.н. Също така, когато качвам картинка, не мога да я видя докато не я публикувам. Някакви идеи?

D.Veselinova каза...

Извинявай, реших си проблема.

Владимир Кабрански каза...

:в Погледнете над полето за публикацията, под мястото където се поставя заглавието. Ще видите два бутона: Нова публикация и HTML.
Натиснали сте втория и сте преминали в друг режим на публикуване. Натиснете бутона Нова публикация и ще ви се появят инструментите.
Всъщност HTML е по-добрия вариант за публикация и го използвам от години, като само накрая минавам в режим Нова публикация, за да подравня странично текста, но не е тук мястото да обяснявам защо.

sladkish26 каза...

HTML на Blogger не работи :(
Случвало ли ви се е ... искам да си сложа dropdown menu и като въведа html кода и дам да запази ... изобщо не зарежда ... вече стана няколко седмици

Владимир Кабрански каза...

HTML е език, който се чете от браузърите. Каквото е написано това визуализират те. Значи най-вероятната причина е, че в кода който въвеждате има някаква забрана или скрипт, който не работи и бави зареждането на блога до безкрайност.Просто потърсете друго меню или подберете шаблон, който има вградено и работи. Този шаблон, който е в момента, няма нищо, което да не може да се направи с вградените инструменти на Блогер.

Unknown каза...

Здравей,как да си сменя html кода в блогър.Обясненията са за старата версия,а сега е друга :) Благодаря предварително.

Владимир Кабрански каза...

Отидете на Шаблон. Горе има бутон- Създаване и възстановяване на резервно копие. След като го натиснете излиза прозорче от което можете да изберете файла с новия шаблон от компютъра ви.
Това е при положение, че искате да запазите притурките си. Понякога ако сте използвали готов шаблон, след качването на новия остават неактивни притурки, които няма как да се махнат. Ако искате да го избегнете отидете на редактиране на кода и изтрийте целия шаблон. След това отворете новия, като текстов файл и копирайте съдържанието в полето за кода на блога. Така обаче ще загубите притурките и ще трябва да ги добавяте отново.

Unknown каза...

Здравейте, имам проблем с публикуването на публикациите от блога миFacebook.com.Проблема ми е, че когато съм сложила картинка към дадена статийка, не ми разрешава да я публикувам а ми дава профилната снимка от профила ми в google, и незнам как да го поправя преди не беше така, надявам се че ще можете да ми кажете как да се справя с този проблем. Благодаря ви, предварително!

Люси каза...

Здравейте, бих искала да ви попитам за съвет за създаване на нова притурка. Искам да създам притурка, в която да показвам актуални ( според мен, тоест аз да ги задавам, а да не се калкулират според визуализациите) постове. Имам кулинарен блог и искам да създам притурка, съдържаща снимка и линк на няколко коледни рецепти, които са да актуални тези месеци? Благодаря предварително! :)

Владимир Кабрански каза...

Елена, и при мен от няколко дни е така при ръчно споделяне.. Проблема е най-вече във фейса и частично в емисията. Можете да опитате да пренасочите емисията си пред Feedburner. В две публикации тук съм описал как става. Малко е старо, но върши работа. Лично аз публикувам автоматично през NetworkedBlogs. С с тези публикации няма проблеми с изображенията.

Владимир Кабрански каза...

Люси, по принцип е възможно, но трябва да научиш малко HTML. Иначе ако потърсиш в Google съм попадал на такива. Потърси " slider for blogger" или подобно.

Галина Бояджиева каза...

Добър ден,
Бих искала да попитам, как мога да си разделя и оформя отделни страници в blogspot?

Владимир Кабрански каза...

От Таблото за управление на блога, избирате от менюто вляво -Страници. Отгоре има бутон - Нова страница. Кликвате и продължавате също като при публикация. Заглавие и съдържание.

QuirkyScrap каза...

Здравейте , опитвам се да променя фона на блога си по описаният начин тук http://thecutestblogontheblock.com/tutorials/updated-2011how-to-make-your-own-background.
Правила съм го преди и се е получавало, но сега изображението което искам да е фон не заема целия блог и освен това се намира зад колоната с публикации http://tedaalbum.blogspot.co.uk/
пробвах и на празен блог ето тук http://florinaalbum.blogspot.co.uk/
Имате ли представа какъв е проблема ?

Владимир Кабрански каза...

Опитай да промениш размера на изображението. Доколкото си спомням препоръчваха размер 1600 на 1800 рх, но от опит зная, че трябва да се нагласи индивидуално, защото тук влияе и широчината на блога. Друг вариант е с по-малко изображение, което се визуализира като мозайка, но трябва да се подбере такова, че да не личат наставките. Потърси в гугъл за background и ще ти излязат сайтове, където можеш да подбереш нещо за теб.

QuirkyScrap каза...

Вече пробвах да задам по- големи размери, пробвах различни но разлика няма.
Може би проблема е друг

Test каза...

Здравейте. Искам да преместя една линия в моя блог /но понеже съм взела готов безплатен шаблон от blogger/ персонализирането не е приложимо за него и трябва всичко да се прави чрез редакция в html кода. Когато обаче потърся тази линия не я намирам никъде /целта е да я мръдна надясно за да не се застъпва със снимките, които са малко по-големи и се врязват в нея.
Ето снимка:
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=opt1389871769z.jpg

Unknown каза...

Как да направя надпис Play на страничната лента на сайта ми.Направен е с WordPress, ако е важно.Но не като линк.Моля, помогнете ми!

fanbloggerladygaga каза...

Здравейте как ва сложа чат кутия.Че нещо сбърках и сега не се показва а като заредиш сайта ти се показва чат кутията за секунда или ако е за постоянно няколко пъти се презарежда.Аком оже някой да ми помогне.

Владимир Кабрански каза...

Мини на нормален шаблон. С динамичните изгледи нищо не работи, както трябва.

Elitsa каза...

Здравейте,

радвам се, че ви открих и мога да задам въпроса си тук!

Направих си блог на blogger.com. Искам да се чете в България, защото е на български. Проблема е, че аз самата живея в Холандия, при мен се отваря като www....blogger.nl. Защо се получава така? И като гледам статистиката, няма посещения от България, а само от Холандия - съответно никой нищо не може да разбере от езика :( Как да реша този проблем?

Благодаря предварително!

Владимир Кабрански каза...

Истинският адрес на блога всъщност завършва на com. Гугъл обаче разпознава държавата, от която се посещава и автоматично променя адреса. Предполагам сте избрали от настройките - Език и форматиране - български. Посещенията обаче идват главно от две места - от търсачки и от социални мрежи, като фейсбук и туитър. За да индексират блога търсачките е още рано, затова споделяйте в социални мрежи, където имате контакти със сънародници. Това ще помогне и за индексиране и посещения от търсачки.

Жани каза...

Здравейте, искам да добавя коментари от Facebook към постовете си в блога. Прочетох две публикации тук но не мога да се справя, страх ме е а и не разбирам да пипам в HTML кода, Освен това като гледах скриншотовете от публикацията, съвсем не отговарят на това което се показва в настройките в ФБ, бихте ли ми помогнали?
http://ve-gea.blogspot.gr/

Благодаря предварително!

Unknown каза...

Здравейте и от мен.От скоро и аз имам блог в блогър и имам един въпрос:в блогът си имам няколко страници на различна тематика,който са много дълги надолу.Примерно имам 10 различни заглавия в една страница и искам да ги сложа да стоят отстрани и всяко едно да си има свое място,а не страницата да става още по-дълга.

gabrielatsulin каза...

Смених името на блога си, как да направя така, че блогрола да работи с новия адрес?

Unknown каза...

Как да премахна Предоставено от Blogger,не искам нищо да пише под логото-снимка която съм качила за заглавие.Благодаря

Unknown каза...

Как да премахна Предоставено от Blogger,не искам нищо да пише под логото-снимка която съм качила за заглавие.Благодаря

Unknown каза...

Здравейте,искам да сложа приставка Намерете ни във Фейсбук или F like box на блога си,но не успявам да се справя.Благодаря предварително.

Владимир Кабрански каза...

https://developers.facebook.com/docs/plugins

Unknown каза...

Здравей Владо. Може ли да питам как да направя така, че точно определени от мен публикации да са на определяна страница? Мерси предварително.

Мerypoup каза...

Здравейте и от мен. Въпросът ми е защо емотиконите в публикациите ми не се показват в браузърите Google Chrome и Internet Explorer? Работят перфектно само с Мозила.

Дори каза...

Здравейте!!! Имам въпрос.Отскоро имам блог в Блогър,регистрирах се в Адсенс,но не получих имейл за потвърждрние,но пък реклами на блога ми се появиха за 10 минути и изчезнаха.И така от няколко дни не се показва нито една реклама.Пише,че на ниво профил и сайт всичко е наред.Когато писах url на страницата на която ще се показват рекламите https://imeto.blogspot.com а май трябваше да пиша накрая bg.Това ли е грешката ми?

Дори каза...

Адреса който написах е просто пример.Не съм много наясно с тези неща,надявам се да ми помогнете

Дори каза...

Адреса който написах е просто пример.Не съм много наясно с тези неща,надявам се да ми помогнете

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo