вторник, 4 декември 2012 г.

Автоскролираща притурка за последни публикации в Blogger

Напоследък, хем времето не ми стига за нищо, хем съм се захванал с украсяване на Нямам идея. Иска ми се да добавя притурка, подобна на тази в WP за последни постове с редуващи се изображение.
Има подобни и за блогер, но за съжаление повечето от тях са или с грешки, или имат проблем със зареждането. Други пък се нуждаят от допълнително оформление. Засега съм се спрял на три притурки, всяка от които има предимства или недостатъци. Ще се опитам до края на годината, да ви ги представя и тук с упътвания за необходимите корекции.
Докато се ровех за подборките, ми направи впечатление и друго. Едни и същи скриптове, се пускат в различни сайтове и всеки претендира за авторство, а единствената разлика е, че си вкарват линк в притурката. Затова за следващите притурки няма да се ровя в търсене на оригинала, което е безнадеждна работа. Ще пренасочвам да копирате кода към сайт, където кода работи и описанието е коректно, а тук ще описвам само необходимите промени.
Докато се наканя обаче, ви предлагам една автоскролираща притурка за последни постове. Добавя се като обикновена притурка – HTML/JavaScript. Ето кода:





Задължително променете YOURBLOG с името на вашия блог.

var nMaxPosts = 15 – Тук може да променяте броя на последните постове, които ще се въртят.
var nScrollDelay = 175 – С промяна на цифрата, променяте и скоростта на преминаване.
var sDirection="left" – ако промените left на right, ще промените посокана да движение на текста.
var sBulletChar="" Вместо точка, можете да добавите друг символ, който ще е разделител между заглавията.
Оформлението зависи от цветовете и шрифтовете, които сте задали за вашия блог. Можете да видите притурката тук, под лентата с адреси.

3 Коментара:

Unknown каза...

Готин блог! Добре, че освен индийците има и Българи, които пишат за плъгини и настройики в Блогър.

Владимир Кабрански каза...

Има няколко блога, които го правят по-добре от мен. Започнах този блог, като чернова за нагледни примери на приятели и се радвам, че е полезен на някого.

Admin каза...

Много полезен блог,поздрави

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo