вторник, 6 септември 2011 г.

Избробвайте новия интерфейс на блогер

От няколко дни дълго чаканите промени в блогер са достъпни не само през Blogger на чернова. Сигурно сте видели в таблото за управление, поканата да изпробвате новия интерфейс.




Разглеждането и използването му беше достъпно и до сега, през Blogger на чернова, но показването в таблото означава,че промените ще са много скоро. Лично на мен не ми харесва, може би защото съм свикнал три години със стария. Затова се надямвам, че ще се запази и достъпат до стария интерфейс. Все пак от вчера реших да премина и поработя с новия. Причината е, че искам да свикна, докато все още връщането към стария е възможно. Без напрежение и излишни нерви.
Затова и пиша този пост и препоръчвам на всички, да започнат подготовката си за промените. След като станат ще е по-трудно и отново ще има недоволни и объркани хора.

9 Коментара:

Unknown каза...

Пак изглежда е много шум за нищо. За разлика от функционалноста са слаби в дизайна, но без пари - толкова.
Като онова - направете си блога по-бърз...Че аз бърза работа нямам, да не съм CNN, че да гледам да ви снеса новината преди всички (смях).

Dani каза...

Владо,
започнах да го ползвам
и не ме затруднява.
Някак си като дизайн стои незавършен.
Може да го подредят малко по-добре като функции!

Елена каза...

Пробвах, не ми хареса...леко разпилян ми иде. Ама ще го преглътна.

Еoc каза...

Изпробвах го, не ми харесва. Най-вероятно защото съм свикнала със стария. Може да се работи и с него без проблем.

vassilev12 каза...

А забеляза ли, че Блогер напомня за несъвместимост на Файърфокс с функциите на Блогер и неизменно препоръчва Хроме? Това е малко като времето, когато с Иексплорер не се отваряше firefox.com.
Гугъл навлизат все по-дълбоко в личното пространство!!!

Владимир Кабрански каза...

Ами Хроме го препорйчват всички продукти на Гугъл отдавна. Аз си работя с мозилата, а и с опера няма проблеми.

Деси и Румен каза...

Хвърлих едно око набързо, но за момента предпочитам старият интерфейс. Поне докато не се наложи да се преориентирам... :)
Обаче има друга промяна, която още не съм сигурен дали ми харесва - снимките вече се показват по нов начин. Което за 5-6 снимки е добре, но ако съм качил 30 за разглеждане нещата стават доста бавни...
Имаш ли идея дали мога (и как да стане) да се върна към стария начин на показване на снимките? На единия от блоговете (http://ludetiniizbrano.blogspot.com/) съм ползвал Lightbox и ми харесваше ефекта на сменяне на снимките - сега с този нов начин на показване се получава натрупване на изображенията, а това ме дразни!
Ще се наложи ли да коригирам блога или има начин да се върна към стария стил на показване?
Ако има ще се радвам да споделиш, може и някой друг да иска да си го запази? :)

Владимир Кабрански каза...

@Деси и Руменq , не е от новия интерфейс. Аз го забелязах днес и то гогато кликнах на изображение. Просто Блогер, прави промени и снимките от една публикация се качват не, както досега, като единични в Пикаса, а като албум. Това не товари блога ви, а големия брой снимки на една страница. Рядко качвам изображения, а когато са повече използвам слайдшоу.Не мога да ви дам съвет, освен може би качването на снимките на сървър незамисим от блогер и използването на адресите, но може да стане по-лошо.
Ето и сайта, който използвам за слайдшоуто.
http://photopeach.com/home

hoteli каза...

Някои може ли да помогне за това как да си сменя темата ?

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo