понеделник, 20 юни 2011 г.

Подготвят се промени в Blogger

Blogger на чернова е мястото, където първоначално се въвеждат всички тови промени. Там се тестват и когато всичко е наред, се въвеждат за всички блогове.
Поне веднъж месечно поглеждам за предстоящи промени, но този път бях пропуснал. Преди седмица погледнах и в първият момент се шокирах. Изгледът на таблото за управление беше напълно променен. Цветовете са нови и свежи, а подреждането прилича на това в WP. Рийдъра е вграден на централно място и новият му вид ми харесва повече.





На много хора това ще се хареса, но аз предпочитам менюто да е горе, както в браузъра. Ще трябва да свикна след въвеждането, но това не ми пречи да мрънкам.
Разгледах набързо за нови неща.
-Разширените възможности за оформяне на публикациите, са от преди време, а и не ги ползвам.
-Има вече официално възможност за персонализиране на иконката(фавикона). Качва се като ISO файл.
-Една неприятна изненада- вече от таблото за управление, няма достъп до кода на шаблона. От една страна, това е хубаво за неопитни потребители, за да не объркат нещо. От друга например Google инструмент за уеб администратори, изисква вкарване на мета таг в кода, а и добавянето на бутони е на същият принцип. Решението е да се изтегли резервно копие на шаблона, да се отвори с текстов редактор (например Notepad) и да се вмъкнат необходимите редове. След това коригирания шаблон да се качи отново в Blogger. Неудобно е, но все пак възможността я има.
-За моя изненада, няма промени в секцията с коментари. След големия срив преди около месец, се надявах, че се прави нещо за по-добра работа на инструмента за спам. Доколкото забелязах, първите проблеми започнаха от системата за коментарите, но за момента няма нищо ново.
Можете да разгледате промените, като отидете в Blogger на чернова, от линка под списъка за четене.



Излизането става, като заредите отново таблото за управление, чрез отметката в браузъра. При разглеждане, ще видите и опция за използване на Blogger на чернова по подразбиране, но не го препоръчвам.

3 Коментара:

Admin каза...

krizt за достъпа до HTML не съм съгласен :Д разгледай www.blogeristika.com :3а
Поздрави :)

Владимир Кабрански каза...

Ами ако си обърнал внимание поста е от преди два месеца.Зная, че това е оправено вече. В момента още текат промени и така ще е, докато стане официално. Поста е само информативен, за да може, който иска да е подготвен за промените.

Admin каза...

Ами да, моя е грешката :м

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo