понеделник, 14 юни 2010 г.

Социални мрежи и блогове

Миналото лято прочетох статия, в която се предричаше смъртта на блоговете, изместени от социалните мрежи. Определено имаше логика, но за мен нещата са различни и двете форми на общуване имат своето място.
Все пак и аз имам профили във Facebook и twitter. И на двете места има опции за автоматично публикуване на постовете от блога, но това не е основното. Блоговете на всички приятели, следя или през Списъкът за четене в Blogger или през TBL. Наистина има хора, които използват NetworkedBlogs за да следят блоговете, но са единици. Както вече казах, тези социални мрежи не са за популяризиране на блоговете, а за контакти в реално време.
На всичко отгоре и линковете са с rel=”nofollow”, тоест не се отчитат от Google. Наскоро обаче, научих нещо, което не знаех. Всъщност не всички линкове в NetworkedBlogs са nofollow. Ако блогът ви там има поне 30 последователя, линковете са dofollow и се отчитат от Google. Излиза, че има начин „убиецът” на блоговете, да направи нещо полезно за вашият блог.
По-долу събрах и линкове към профилите на част блогове на приятели. Можете да им помогнете, като започнете да ги следите и там. Ако съм пропуснал някой и блогът му е включен в NetworkedBlogs , да даде линк към профила и ще го добавя тук. Подбрал съм само блогове с по-малко от 30 последователя там.
Не забравяйте и да ги оцените със зведичките.

Блогове на приятели:
rariart
Музика за свободното време
Дизайн на книгата
Наръчник по ДЕМОКРАЦИЯ
Шматкология
Объркваща работа
Стефан Василев
Пристан
Аз, съм си аз!


Това пък са блогове с мое участие:
Нямам идея
Другият
Защо?
Прочети това
Блог на деня

.

1 Коментар:

Владимир Кабрански каза...

Така...
Качил съм поста, не за да гласувате, а за помогнете на тези от вашите блогове,които са включени в NetworkedBlogs или на такива на ваши приятели. Аз ще продължа да добавям тук други блогове, когато мога.

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo