четвъртък, 6 май 2010 г.

Емотикони от Skype в коментарите на Blogger

Преди известно време frog'n'roll показа как да се вградят емотикони от Yahoo в Blogger. Понеже темата е интересна за много хора, реших да дам и аз своят принос. Емотиконите от Yanoo ми изглеждат малко груби. Затова ще опиша начин за поставяне на емотиконите от Skype в коментарите в Blogger. Попаднах на два сайта, където беше описан процесът на инсталирането. В единият скриптът беше грешен, в другият проработи, но и там имаше два объркани емитикона. Блогът е My Blogger Tricks. Мислех да си спестя труда и писах на авторът с молба да публикувам тук скрипта и описанието, но още не съм получил отговор. По принцип авторът в самият сайт дава разрешение за свободно ползване, добавяне на емотикони и преправяне, но освен това се сетих, че за да виждите HTML кода, в този блог, трябва да заменя всички стрелки в него с комбинация от символи. Много работа, но някой ден обещавам, че ще преработя скрипта и ще го направя поне с 30 емотикона от Skype.
Днес обаче, ако искате в блогът ви да има тези емотикони в коментарите, ще трябва да си ги копирате от поста - Show/Display Skype Emoticons In Blogger Coment Form. Тук само ще обясня подробно инсталацията и ще дам информация, как да отстраните двете грешките.
Започваме с инсталацията: Табло за управление- Оформление- Редактиране на HTML кода. Слага се отметката –Шаблоните на притурките да се разгънат, натиска се клавишната комбинация CTRL + F и в отвореното прозорче се копира следното:

<data:postCommentMsg/>&

Вижте на изображението, къде се добавя първият код от My Blogger Tricks и се запазват промените.



Вижте сега горният участък на първият код:

<div style=' width: 370px; text-align: left; border: 2px solid #0084ce; background: #FEF9EA; padding: 10px; color:#0084ce; font-weight:bold; '>
</div>

Можете да коригирате по свой вкус в кода широчината(370px). Тук съм избрал широчина 500px. От (solid #0084ce) сменявате цветът на рамката, цветът на фона -(background: #FEF9EA) и цветът на текста -(color:#0084ce).

Следващият етап е добавяне на скрипта, който ще превърне символите в изображения. Отново: Табло за управление- Оформление- Редактиране на HTML кода. Слага се отметката –Шаблоните на притурките да се разгънат, натиска се клавишната комбинация CTRL + F и в отвореното прозорче се копира следното:

</ body>

Точно над този таг се поставя вторият скрипт. Вижте изображението.




Една подробност- символите за двата последни емотикона са разменени. Затова е хубаво да копирате вторият скрипт на текстови документ. Изграден е от еднотипни модули.

_str = _str.replace(/:m/gi, "< img src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0jtBdF54W9amuMbH_yb0F9uwdoZr2vyKBRdXRyAOjUYiv1qoKdXwnJyEb71s92wpLnWEY1FVsW19F5gP6haMUv7lWVTgTFRD7ec7tdiHsaj6RzbePpJhDZ0xlHEoxXOpCqzyCPqLK5uo/s800/emoticon-0133-wait.gif' alt='' class='smiley'/> ");

Трябва да намерите модулите, където са символите s и t . С червено съм маркирал, къде в модулите да гледате. На мястото на t слагате s и обратно.
Запазвате промените в шаблона и имате емотикони от Skype в коментарите, както виждате тук.
Когато намеря време да допълня скрипта, ще имате над 30 емонтикона на разположение.

23 Коментара:

frog and roll каза...

Чудесно! :s Хората ще имат по-голям избор.

Блага каза...

:n Благодаря! Ще се пробвам да ги вградя, дано да успея, че Уотсън ми пили на главата, емотикони, че емотикони :c

Блага каза...

:m Що няма бира и кафе, и тортичка, и купон и т.н... :i

Владимир Кабрански каза...

Блага, просто трябва да имам свободно време и ще преправя целият код. За съжаление не съм професионален програмист, а аматьор. Между другото, емотиконите от Yahoo, описани в блога на
frog'n'roll са по-лесни за инсталиране и могат да работят съвместно с този скрипт.

Владимир Кабрански каза...

Блага, допълних скрипта до 37 емотикона, но ми трябват още ден два да го огледам и кача тук за ползване от всички.Май има достатъчно за всеки вкус :c

Анонимен каза...

:n

Ondine каза...

:S Cool!

п.п.проба

frog and roll каза...

Владо, много ми е неудобно, но нито разбрах къде е кодът за рамката, нито къде точно да го сложа. :j

Владимир Кабрански каза...

Ако аз разбирам правилно искаш да сложиш рамка около твоите емотикони. Кодът рамката е най отгоре в първият код в My Blogger Tricks.
Има го и тук горе

<div style=' width: 370px; text-align: left; border: 2px solid #0084ce; background: #FEF9EA; padding: 10px; color:#0084ce; font-weight:bold; '>

Обяснил съм кое може да се пипа. Поставя се точно под редът:
<h4 id='comment-post-message'><data:postCommentMsg/></h4>

а под него са наредени адресите на изображенията и символите, са вътре. Ако не ти е спешно изчакай. В понеделник от тук ще може да се свали кодът, като текстов документ, с инструкции. Вече е инсталиран на пробен и роботещ блог, но ако някой иска да прави корекции, по-лесно е върху текстов документ.

Блага каза...

Аз ще чакам до понеделник :)

maamustara каза...

Ще почакам, че нещо не я докарах. :b

Н.Никифоров каза...

Така и не разбрах как се вкарва емотикона в коментара. Изпълних процедурата и ми се получи същото като на теб.Обаче не успявам да сложа емотикон в текста на коментара. :е

Владимир Кабрански каза...

Николай, просто най-вероятно пишеш с български шрифт. Новият преработен код ще пусна тук в понеделник и енотиконите са с български шрифт за улеснение на българските блогъри. Можеш вече го да видиш при
Руми
Изчакай :a

Владимир Кабрански каза...

Кодът за емотиконите вече е преработен и инсталиран и тук. В утрешният пост ще дам подробностите.
:а :б :в :г :д :е :ж

Анонимен каза...

Не само хубав, но и много полезен. Всичко ми се получи. Първа успях да си сложа смайлитата в рамка, над коментара, естествено с твоята компетентна помощ :х . Оставих "грубите" Яхоо емотикони, за да не сме като "нощни шкафчета" с Руми :д . Благодаря, че те има (без да казваш, личи, че не си стиснат :ц )!

jivkomom каза...

mnogo hubavo :к :ъ :

Detelin Markov каза...

Обаче трябва да се добави, че при ползване на сложен темплейт не работи нито един начин за интегриране на емотикони -- било то от Яху или Скайп :) Иначе браво за поста!

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Правила за съдържанието

Криейтив Комънс договор
Произведението използва Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License. Моля, копирането на материали от тук, да става с указване на източника с реален линк.
Блог класация

За мен

Моята снимка
"Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!" Джордж Бърнард Шоу

Намерете ни във Facebook

  ©Другият - Всички права запазени

Template by Dicas Browser | Template original Dicas Blogger | Topo